КАО СТВОРЕНЕ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК: Ћуфте на италијански начин
ДАНАС су ћуфте уобичајено јело које се воли широм света.
Састојци:
* шпагете, 1 паковање
ЗА ЋУФТЕ:
* јунеће млевено месо, 500 гр
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 3 чена
* јаја, 1 ком
* рендани пармезан, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби
* першун, по укусу
* босиљак, по укусу
ЗА СОС:
* густи парадајз, 500 мл
* бели лук, 2 чена
* маслиново уље по потреби
* италијанска мешавина зачина (босиљак, мајчина душица и оригано), по жељи
* чили, по жељи
Припрема:
У чинији сједините презле, нарендан црни лук и пропасиран бели лук. Додајте месо, пармезан и све остале састојке осим уља, па све добро измесите рукама.
Од смесе обликујте округле ћуфтице уједначене величине и пржите их на загрејаном маслиновом уљу. Док се ћуфтице прже, повремено протресите тигањ да се са свих страна лепо запеку, али не сасвим. Пребаците их у тањир, па у исти тигањ додајте још мало маслиновог уља и пропржите црни и бели лук. Додајте остале састојке и крчкајте на умереној температури. Кад се сос лепо згусне, убаците ћуфте и кувајте око 10 минута.
Зачините по укусу. Сервирајте са скуваним шпагетама.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗЕЛЕНИ УЖИТАК: Рецепт за освежавајућу чорбу од тиквица и сочива
01. 03. 2024. у 10:00
"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)