"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
Ово је још један одличан начин за припрему паприка који ћете сигурно понављати.

Фото Shutterstock
Изгледом подсећају на старинску српску обућу по којој је ово јело и добило име.
Састојци:
- 6 црвених паприка,
- мало уља за мазање,
- со,
- 2 јајета,
- 100 г млевеног меса,
- 100 г сира,
- 50 г качкаваља,
- прстохват соли,
- бибера и першуна,
- 6 кришки парадајза
Припрема:
Опрати паприке, очистити их од семенки и пресећи на пола по дужини. У посудици помешати мало уља и соли и помоћу четкице намазати спољашњу страна паприке. Поређати у суву посуду за печење.
За надев жицом умутити јаја, додати зачине и промешати. Додати и кратко пропржено млевено месо, качкаваљ исечен на комадиће и измрвљен сир. Додају се у умућена јаја.
Добро измешати надев и пажљиво пунити опанке. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени 20 минута, па повећати температуру на 220 степени, искључити доњи грејач и пећи још десетак минута. Неколико минута пре завршетка печења, убацити по кришку парадајза на сваку паприку.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)