"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
Ово је још један одличан начин за припрему паприка који ћете сигурно понављати.
Изгледом подсећају на старинску српску обућу по којој је ово јело и добило име.
Састојци:
- 6 црвених паприка,
- мало уља за мазање,
- со,
- 2 јајета,
- 100 г млевеног меса,
- 100 г сира,
- 50 г качкаваља,
- прстохват соли,
- бибера и першуна,
- 6 кришки парадајза
Припрема:
Опрати паприке, очистити их од семенки и пресећи на пола по дужини. У посудици помешати мало уља и соли и помоћу четкице намазати спољашњу страна паприке. Поређати у суву посуду за печење.
За надев жицом умутити јаја, додати зачине и промешати. Додати и кратко пропржено млевено месо, качкаваљ исечен на комадиће и измрвљен сир. Додају се у умућена јаја.
Добро измешати надев и пажљиво пунити опанке. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени 20 минута, па повећати температуру на 220 степени, искључити доњи грејач и пећи још десетак минута. Неколико минута пре завршетка печења, убацити по кришку парадајза на сваку паприку.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)