РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
И у вашој кухињи може се осетити мирис мора, а кад пробате овај специјалитет, имаћете утисак да седите у најексклузивнијем ресторану на некој обали уместо у својој трпезарији.
Састојци:
- 400 г лигњи
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 шоља пиринча
- 1 парадајз
- 1 дл белог вина
- путер
- першун
- со
- бибер
- маслиново уље
- пармезан
Припрема:
Лигње исечене на колутиће пропржићете 3 до 4 минута у тигању на мало уља и са мало соли, затим ћете их одложити са стране, а у то исто уље убацити лук да се динста, не више од пет минута, такође на крају додаћете и два чена ситно исецканог белог лука. Затим додајете једну пуну шољу пиринча и све заједно динстате један минут па помешајте у то један ситно исецкан парадајз, након још једног минута прелијете све са 1 дл белог вина и мешајте док вино не испари, а онда додајете топлу воду или бујон и вратите пропржене лигње. Мешате док сва течност не испари, па понављате исти поступак све док пиринач не буде сасвим готов. На крају додајете со, путер и першун и још једанпут промешајте. Када сервирате готов рижото, можете га посути са мало маслиновог уља, бибера и ренданог пармезана. Пријатно!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
03. 03. 2024. у 07:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)