РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе
Ово је рецепт у коме ће уживати и одрасли и деца без страха од рибљих костију.

Foto: Shoutterstock
Састојци:
- 300 г филета ослића
- 25 г проса
- 50 мл воде
- на врх кашичице белог лука у праху
- на врх кашичице соли
- на врх кашичице бибера
- 1/2 везе першуна
- презле
- уље
Припрема:
Прелити просо двапут већом количином воде. Када проври, кувати на средњој температури десетак минута, потом склонити и оставити исто толико да набубри. По потреби додати још воде да не загори. За то време иситнити рибље филете виљушком, убацити у блендер са зачинима. Када се просо охлади, убацити и њега у блендер. На крају додати презле док се не добије густа смеса за обликовање. Влажним рукама формирати ћевапе и одмах их пржити на врелом уљу док не порумене. Одлагати их на папирни убрус да упије вишак масноће.
(trpeza)
Препоручујемо

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)