КРОМПИР ПУЊЕН СЛАНИНОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Мало експериментисања и добићете укусан и на око леп ручак

Новости онлине

10. 04. 2024. у 12:21

Ако желите да импресионирате неке госте или само изненадите породицу лепим сервисом и преукусним јело, ето идеје.

КРОМПИР ПУЊЕН СЛАНИНОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Мало експериментисања и добићете укусан и на око леп ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г кромпира сличних по величини
  • 150 г суве сланине
  • качкаваљ
  • уље
  • млевени бибер
  • љута туцана паприка
  • суви зачин
  • со
  • рузмарин
  • мајчина душица 

Припрема:

Кромпире најпре очистите и оперите, па га сеците као за мусаку, али не до краја, већ тако да се направе ти листићи. У једну чинију сипајте мало уља додајте све зачине и уваљајте кромпир, а затим између сваког прореза убаците помало суве сланине и качкаваља.

Прекријте фолијом и пеците на 220 степени око 30 минута, а онда скините фолију и пеците на 200 степени око 10-15 минута да лепо порумене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира