ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Сласан, укусан и брз оброк

Новости онлине

23. 04. 2024. у 09:00

Још једна варијанта свима нам омиљених палачинки која ће освојити сва ваша чула.

ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Сласан, укусан и брз оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г шампињона
  • 500 г пилећег филеа
  • 1 већа главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 5 кашика маслиновог уља
  • 1 кашика мајчине душице
  • со
  • бибер
  • 1 кашика сенфа
  • 30 г балзамика
  • 150 г павлаке за кување
  • 200 г ренданог качкаваља 

Припрема: 

У тигањ на јаку ватру ставите три кашике маслиновог уља. Печурке исеците на коцкице средње величине и додајте их у врели тигањ. Црни и бели лук исеците на ситно и додајте у тигањ са печуркама. Посолите, побиберите, додајте мајчину душицу и динстајте пет-шест минута док печурке не порумене и не смање запремину.

Пребаците печурке у чинију и оставите их на страну. Поново ставите тигањ на јаку ватру и додајте две кашике маслиновог уља.

Пилетину исеците на комаде од два центиметра и додајте у тигањ. Посолите, побиберите и пржите их два-три минута док не порумене. У тигањ са пилетином додајте мешавину печурака, сенфа и деглазирајте тигањ балзамико сирћетом.

Додајте павлаку за кување и промешајте. Кувајте сос на средњој ватри 10-12 минута, док се састојци не скувају и фино не сједине. Загрејте рерну на 220 степени.

Додати 100 грама ренданог сира, промешајте и склонити тигањ са рингле. Палачинке филујте припремљеном смесом и умотајте их у ролне као и обично или их мотајте у пакетић правоугаоног облика. Пребаците палачинке на плех, додајте на њих остатак ренданог сира и пеците их 10-12 минута.

Послужите уз руколу, маслиново уље и бибер.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници