ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Сласан, укусан и брз оброк
Још једна варијанта свима нам омиљених палачинки која ће освојити сва ваша чула.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г шампињона
- 500 г пилећег филеа
- 1 већа главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 5 кашика маслиновог уља
- 1 кашика мајчине душице
- со
- бибер
- 1 кашика сенфа
- 30 г балзамика
- 150 г павлаке за кување
- 200 г ренданог качкаваља
Припрема:
У тигањ на јаку ватру ставите три кашике маслиновог уља. Печурке исеците на коцкице средње величине и додајте их у врели тигањ. Црни и бели лук исеците на ситно и додајте у тигањ са печуркама. Посолите, побиберите, додајте мајчину душицу и динстајте пет-шест минута док печурке не порумене и не смање запремину.
Пребаците печурке у чинију и оставите их на страну. Поново ставите тигањ на јаку ватру и додајте две кашике маслиновог уља.
Пилетину исеците на комаде од два центиметра и додајте у тигањ. Посолите, побиберите и пржите их два-три минута док не порумене. У тигањ са пилетином додајте мешавину печурака, сенфа и деглазирајте тигањ балзамико сирћетом.
Додајте павлаку за кување и промешајте. Кувајте сос на средњој ватри 10-12 минута, док се састојци не скувају и фино не сједине. Загрејте рерну на 220 степени.
Додати 100 грама ренданог сира, промешајте и склонити тигањ са рингле. Палачинке филујте припремљеном смесом и умотајте их у ролне као и обично или их мотајте у пакетић правоугаоног облика. Пребаците палачинке на плех, додајте на њих остатак ренданог сира и пеците их 10-12 минута.
Послужите уз руколу, маслиново уље и бибер.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)