НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка

Новости онлине

02. 06. 2024. у 11:00

Мекане крменадле из тигања, сочне и укусне.

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 комада крменадла 
  • шампињони 150 г
  • црни лук 1 главица
  • бели лук 4 чена
  • брашно 3-4 кашике
  • коцка за супу, јунећа 1 комад
  • парадајз пире 150 мл
  • бело вино 100 мл
  • уље по потреби
  • брашно за панирање по потреби
  • ловор 1 лист
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Крменадле оперите, посушите убрусом, истањите тучком, посолите и побиберите. Затим их уваљате у брашно и пржите на загрејаном уљу у тигању да порумене с обе стране. Када су готове, сложите их у подмазани ватростални суд и ставите ловоров лист. На истом уљу на коме сте пржили крменадле пропржите црни лук исецкан на ребарца, па додајте ситно исецкани бели лук и листиће шампињона. Кад испари вода коју су пустили шампињони, умешајте прво брашно, па парадајз пире. У две шоље вреле воде размутите издробљену коцку за супу и тиме прелијте поврће у тигању. Посолите и још мало мешајте да се згусне. Затим сипајте бело вино. Поклопите ватростални суд и пеците у рерни 45 минута на 180 степени. Скините поклопац и пеците још десет минута.

(superrecepti/žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол