НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка

Новости онлине

02. 06. 2024. у 11:00

Мекане крменадле из тигања, сочне и укусне.

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 комада крменадла 
  • шампињони 150 г
  • црни лук 1 главица
  • бели лук 4 чена
  • брашно 3-4 кашике
  • коцка за супу, јунећа 1 комад
  • парадајз пире 150 мл
  • бело вино 100 мл
  • уље по потреби
  • брашно за панирање по потреби
  • ловор 1 лист
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Крменадле оперите, посушите убрусом, истањите тучком, посолите и побиберите. Затим их уваљате у брашно и пржите на загрејаном уљу у тигању да порумене с обе стране. Када су готове, сложите их у подмазани ватростални суд и ставите ловоров лист. На истом уљу на коме сте пржили крменадле пропржите црни лук исецкан на ребарца, па додајте ситно исецкани бели лук и листиће шампињона. Кад испари вода коју су пустили шампињони, умешајте прво брашно, па парадајз пире. У две шоље вреле воде размутите издробљену коцку за супу и тиме прелијте поврће у тигању. Посолите и још мало мешајте да се згусне. Затим сипајте бело вино. Поклопите ватростални суд и пеците у рерни 45 минута на 180 степени. Скините поклопац и пеците још десет минута.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура