НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка
Мекане крменадле из тигања, сочне и укусне.
Састојци:
- 4 комада крменадла
- шампињони 150 г
- црни лук 1 главица
- бели лук 4 чена
- брашно 3-4 кашике
- коцка за супу, јунећа 1 комад
- парадајз пире 150 мл
- бело вино 100 мл
- уље по потреби
- брашно за панирање по потреби
- ловор 1 лист
- со и бибер по укусу
Припрема:
Крменадле оперите, посушите убрусом, истањите тучком, посолите и побиберите. Затим их уваљате у брашно и пржите на загрејаном уљу у тигању да порумене с обе стране. Када су готове, сложите их у подмазани ватростални суд и ставите ловоров лист. На истом уљу на коме сте пржили крменадле пропржите црни лук исецкан на ребарца, па додајте ситно исецкани бели лук и листиће шампињона. Кад испари вода коју су пустили шампињони, умешајте прво брашно, па парадајз пире. У две шоље вреле воде размутите издробљену коцку за супу и тиме прелијте поврће у тигању. Посолите и још мало мешајте да се згусне. Затим сипајте бело вино. Поклопите ватростални суд и пеците у рерни 45 минута на 180 степени. Скините поклопац и пеците још десет минута.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)