АРОМАТИЧНА И ЛАГАНА: Паста у хладном сосу од свежег парадајза

Татјана Марковић

15. 07. 2024. у 07:00

Паста са хладним сосом од свежег парадајза је ароматична и лагана, обожаваћете је.

АРОМАТИЧНА И ЛАГАНА: Паста у хладном сосу од свежег парадајза

Фото Shutterstock

Састојци:

200 г шпагета

1 црвена љута паприка, ситно исецкана
2 љутике, ситно исецкане
1 кашика маслиновог уља
корица 1 лимуна, изрендана
1 кашика црвеног винског сирћета
2 кашичице шећера
300 г парадајза, исеченог на коцкице
125 г моцареле, исечене на комаде
шака листова босиљка, за послуживање

Рецепт за пасту са свежим парадајз-сосом:

Скувајте пасту према упутствима на паковању. У међувремену ставите љуту паприку, љутику, уље, лимунову корицу, сирће, шећер и парадајз у блендер. Убаците морску со и свеже млевени црни бибер и све заједно изблендирајте.

Оцедите тестенину и помешајте са парадајз сосом и моцарелом. Преко тога поспите босиљак и одмах сервирајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ОСТВАРИТЕ СВОЈЕ ЖЕЉЕ САДА, ПЛАЋАЈТЕ КАСНИЈЕ: Покрени празничну чаролију уз Mastercard Flexia картицу