ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Спремите вегетаријански "стир фрај"
Можете да га направите за 15 минута или мање и послужите са смеђим пиринчем или нудлама. Рецепт за ово једноставно, али и егзотично јело са индијским орасима, пуно је укуса.
Састојци:
- 1/4 шоље соја соса
- 1/4 шоље воде
- 2 кашике смеђег шећера
- 2 кашике лимуновог сока
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука, млевени
- 2 шоље исечених свежих печурака
- 1 шоља грубо сецкане шаргарепе
- 1 мала тиквица исецкана на шните
- 1 слатка црвена паприка, грубо сецкана
- 1 мала зелена паприка, грубо сецкана
- 4 зелена лука, исецкане
- 2 шоље куваног смеђег пиринча
- 1/2 шоље печених индијских орашчића
Припрема:
У малој чинији помешајте соја сос, воду, смеђи шећер и лимунов сок док не постане глатки и оставите на страну.
У великом тигању загрејте уље на средње јакој ватри и потом пропржите бели лук један минут. Додајте поврће, а потом динстајте док не постане хрскаво, око шест до осам минута. Додајте мешавину соја соса и сачекајте да пусти кључ. Додајте пиринач и поспите са индијским орасима.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВИТАМИНСКА САЛАТА: Феноменална салата која ће добро доћи вашем организму
06. 08. 2024. у 15:00
КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)