ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира

Новости онлине

15. 09. 2024. у 10:00

Када немате пуно времена за кување овај рецепт је одличан избор.

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г паленте
  • маслиново уље
  • тимијан
  • 2 лука
  • 1 жута паприка
  • 1 црвена паприка
  • две мање тиквице или једна већа
  • патлиџан
  • 250 г шампињона
  • сир

Припрема:
Паленту скувати према упутству на паковању. Након што сте га скували, пребаците га у дубоки калуп и оставите да се охлади. За то време исећи поврће, а тиквице и патлиџан исећи на кришке. На луку и маслиновом уљу продинстајте исечено поврће, осим шампињона, које су кратко пропржене у тигању пре него што их додате другом поврћу. Зачинити ориганом и тимијаном и прелити преко паленте. На крају додати 150 гр топљеног сира и пећи у рерни око 15 минута на 220 степени.
 

(jutarnji.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

НАВИЈАЧИ У ТРАНСУ: Лука Дончић открио када дебитује за Лејкерсе