ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира
Када немате пуно времена за кување овај рецепт је одличан избор.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 г паленте
- маслиново уље
- тимијан
- 2 лука
- 1 жута паприка
- 1 црвена паприка
- две мање тиквице или једна већа
- патлиџан
- 250 г шампињона
- сир
Припрема:
Паленту скувати према упутству на паковању. Након што сте га скували, пребаците га у дубоки калуп и оставите да се охлади. За то време исећи поврће, а тиквице и патлиџан исећи на кришке. На луку и маслиновом уљу продинстајте исечено поврће, осим шампињона, које су кратко пропржене у тигању пре него што их додате другом поврћу. Зачинити ориганом и тимијаном и прелити преко паленте. На крају додати 150 гр топљеног сира и пећи у рерни око 15 минута на 220 степени.
(jutarnji.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин
03. 09. 2024. у 22:35

ПИЛЕЋА КРИЛЦА У ПИВУ: Ароматична и сласна, а месо се лепи за прсте
09. 09. 2024. у 11:39

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)