ПОХОВАНО БЕЛО МЕСО ИЗ РЕРНЕ: Сочни залогаји за чисту десетку
Овако спремљено месо је изванредно мекано и сочно са неодољиво хрскавом корицом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Бело пилеће месо, откоштено 1 кг
- Суви биљни зачин по укусу
- Млевени бибер по укусу
Маринада :
- Мајонез 3 кашике
- Кисела павлака 3 кашике
- Бели лук у праху 1 кашичица
- Сенф 1 кашичица
Смеса за поховање:
- Презле 150 г
- Изрендани пармезан 40 г (1 кесица)
Још је потребно:
- Растопљени маслац 100 г
- Кукурузно жуто брашно по потреби
- Уље по потреби
Припрема:
Пилеће месо исећи на шницле, дебљине 0,5 цм. Исечене шницле са једне стране посути сувим биљним зачином и млевеним бибером, а са друге стране само са сувим биљним зачином (суви биљни зачин и млевени бибер ставити по укусу). Зачине добро утрљати у месо. Састојке за маринаду ставити у мању посуду и добро их сјединити. Свако парче меса са обе стране премазати са по једном кашичицом маринаде. Премазано месо поређати у одговарајућу посуду (слободно поређати један ред меса, па други ред преко њега...).
Посуду прекрити провидном фолијом и оставити у фрижидер да одстоји један сат. За печење меса узети највећи плех од шпорета и прекрити га пек-папиром. Пек-папир премазати уљем и посути кукурузним брашном. За поховање, у одговарајућој посуди, сјединити презле и пармезан. Свако парче меса уваљати у мешавину презли и пармезана и испритискати руком, да се презле добро залепе за месо. Припремљено месо поређати у плех. Свако парче меса, у плеху, прелити са по једном кашичицом растопљеног маслаца. Маслац кашичицом размазати по целој површини меса. Плех са месом ставити да се пече у рерни загрејаној на 200 степени. Месо пећи док не добије златнорумену боју.
Месо не треба окретати, зато се и ставља кукурузно брашно, па месо и са доње стране добије лепу румену боју.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка
02. 06. 2024. у 11:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)