МАЛО ВРЕМЕНА ЋЕ ВАМ БИТИ ПОТРЕБНО ДА НАПРАВИТЕ САВРШЕН РУЧАК: Пржена боранија са пилетином
Пржена боранија са пилетином је лепо зачињена и савршено иде уз пиринач.
Састојци:
За пилетину и маринаду:
- 340 пилећег белог меса, танко исеченог
- 2 кашике воде
- 1 кашичица соја соса
- ½ кашичице сусамовог уља
- 2 кашичице кукурузног скроба
- 1 кашичица уља
За остатак јела:
- 120 мл пилећег бујона
- 1 кашичица шећера
- 1 кашика соја соса
- бибер, по укусу
- 2 кашичице кукурузног скроба
- 4 кашике уља
- 450 г бораније
- 3 чена белог лука, насецкана
- 1 кашика црвеног вина
Припрема:
За боранију са пилетином прво помешајте све састојке за маринаду са пилетином у чинији, добро промешајте рукама да пилетина упије сву течност маринаде и оставите са стране. Припремите сос тако што ћете да помешате бујон, 1 кашичицу шећера, соја соса, сусамово уље, прстохват бибера и 2 кашичице кукурузног скроба.
Загрејте дубоки тигањ или вок на јачој ватри, док не почне скоро да се дими. Додајте 2 кашике уља у тигањ и пржите пилетину док не порумени. Пребаците је у другу посуду и оставите уље/маст у воку.
На јачој ватри сипајте још 2 кашике уља у вок, а затим боранију у једном слоју. Пржите боранију са једне стране, око 1 минут. Промешајте је, а затим додајте воду. Покријте тигањ и оставите боранију да се пари 60-90 секунди.
Додајте бели лук и пржите још 30 секунди. Сипајте вино и мешајте 15 секунди. Затим умешајте мешавину соса и пустите да проври.
Вратите пилетину назад и све заједно пржите још 30 секунди. Кукурузни скроб у мешавини соса ће га згуснути. Када је сос жељене конзистенције, сервирајте са пиринчем.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај
06. 09. 2024. у 11:40
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СТРОГО ПРАВИЛО У ДОМУ ПОПОВИЋА: Сузана и кућној помоћници забранила једно
САША Поповић тренутно време проводи у свом дому на Бежанијској коси окружен најмилијима у своја четири зида.
18. 01. 2025. у 15:23
Коментари (0)