ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Сочније и укусније не могу бити

Новости онлине

04. 10. 2024. у 09:00

Један од најважнијих трикова за укусне и сочне фаширане шницле је да не користите мешано млевено месо, већ само једну врсту. А уз то, турски кувари их добро зачине, пре пржења. Углавном их служе уз неку салату.

ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Сочније и укусније не могу бити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг млевеног меса
  • 1 кашичица бибера
  • 1 кашичица туцане паприке
  • 1 кашичица слатке паприке
  • 1 кашичица кумина
  • 1 кашичица коријандера
  • 1 кашика ренданог белог лука
  • 1/2 шоље першуна
  • 1 црни лук

Припрема:

Исеците црни лук и ставите у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и добро промешајте. Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама вадите и обликујте лоптице, а затим и добро спљоштите. Пеците у загрејаном уљу.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВЛАХОВИЋ ПОКАЗУЈЕ СВОЈУ КЛАСУ: Српског аса ни то што мечеве креће са клупе не спречава да тресе мреже противника