ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају

Новости онлине

09. 10. 2024. у 12:00

Купус из рерне често има бољи укус него печење, а овај данашњи рецепт је чист пример.

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 пилећих батака
  • 1,5 кг купуса
  • 2 главице црног лука
  • 1 папричица
  • 2 парадајза
  • Уље, со, суви зачин, зачинска љута и слатка паприка, бибер, алкохолно сирће
  • 80-100 г пиринача
  • Бели лук
  • 100 мл воде
  • 1 парадајз
  • 1 паприка
  • 1 папричица

Припрема:

Пилеће батаке добро усолите и уваљајте у зачине па их кратко испржите на уљу. Оставите их са стране док припремате поврће. Купус исеците као за купус салату, па му додајте паприку, парадајз, папричицу, зачине, уље и сирће и ставите у тигањ да се продинста. Додајте му опран пиринач па све лепо измешајте. Преручите у дубљу тепсију па додајте и месо и све ставите да се запече пола сата на 200 степени Целзијуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

ПРВИ ИКАДА МИНИ ACEMAN: Урбани трендсетер моћних перформанси