ХРСКАВО И СОЧНО, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилеће бело месо пуњено сиром и мајчином душицом, савршено за недељни ручак
НЕДЕЉА је дан када је обично породица на окупу, па је то идеална прилика да се за ручак спреми нешто посебно укусно.

Фото Shutterstock
Ми вам предлажемо пилеће бело месо пуњено сиром и мајчином душицом. Ово је хрскав и ароматичан оброк савршеног укуса.
Састојци:
680 г пилећег белог меса (око 4 шницле)
4 танке кришке качкаваља
4 кашичице сецкане мајчине душице
120 мл пилећег бујона
60 мл павлаке за кување
1 кашичица сенфа
сол и бибер, по укусу
2 велика јајета
2 кашике ренданог пармезана
вишенаменско брашно, за поховање
уље, за пржење
Рецепт за пилеће бело месо пуњено сиром:
Како бисте направил бело месо пуњено сиром, загрејте рерну на 170-180°. Користећи мали нож, исеците џеп величине 10 x 9 цм са стране сваке шницле. У сваки џеп убаците кришку качкаваља и распоредите по 1 кашичицу мајчине душице. Лагано притисните да бисте затворили.
У малом лонцу кувајте пилећи бујон и павлаку за кување на умерено јакој ватри, док се не смање на 120 мл, око 5 минута. Умешајте сенф и кувајте 30 секунди, мешајући неколико пута. Зачините сољу и бибером и склоните са ватре. У плиткој чинији умутите јаја и умешајте пармезан. Ставите брашно у другу плитку посуду.
У великом тигању загрејте мало уља. Зачините бело месо сољу и бибером. Сваку шницлу уваљајте у брашно, отресите вишак, па премажите умућеним јајетом. Пржите на умерено јакој ватри до златне боје, око 2 минута по страни. Пребаците у велики плех за печење.
Пеците пилетину око 12 минута.Сипајте на тањире сос од сенфа, па ставите бело месо преко и сервирајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)