НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ СРПСКУ САРМУ: Спремите је брзо и једноставно
Време је да се завије прва сармица која ће да нам донесе леп мирис зиме у кућу.
Foto: Bakina kuhinja
Састојци:
- 1 велика главица киселог купуса
- 600 грама јунећег млевеног меса
- 3 шоље белог пиринча
- Главица белог лука
- 200 грама сувих ребара
- 100 грама димљене сланине
- Со,
- суви зачин,
- слатка зачинска паприка,
- бибер
- црни лук
Припрема:
На врелој масти продинстајте ситно сецкан лук и месо. Издинста се млевено месо, таман да од бледоцрвене добије розикасто сиву боју, што ће рећи – не превише, јер ће се месо свакако добро искувати. Затим се дода бибер, суви зачин и паприка, још се мало продинста и дода се опран пиринач. Надев се прохлади па се филује сарма која се слаже заједно са сувим ребрима и сланином и кува на тихој ватри што дуже. Пошто пиринач упија воду, треба да се дода млака вода неколико пута током кувања како сарма не би пригорела.
(still)
Препоручујемо
РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно
11. 10. 2024. у 07:00
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)