ПОСНИ ЂУВЕЧ ЗА НАЈБОЉИ РУЧАК: Старинско јело богато поврћем ће одушевити све
Ако постите или немате никакву идеју шта бисте спремали, овај рецепт је савршена опција.
![ПОСНИ ЂУВЕЧ ЗА НАЈБОЉИ РУЧАК: Старинско јело богато поврћем ће одушевити све ПОСНИ ЂУВЕЧ ЗА НАЈБОЉИ РУЧАК: Старинско јело богато поврћем ће одушевити све](/data/images/2024-12-06/552657_shutterstock-1560303791_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 кромпира
- 4 шаргарепе
- 250 г зелене бораније
- 250 г грашка
- 250 г сецкане паприке
- 150 г пиринча
- 250 мл парадајз пиреа
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- мешавина сувих зачина, по укусу
- уље, по потреби
- со и бибер, по укусу
Припрема:
Како бисте направили ово посно јело, прво исецкајте црни и бели лук, исеците и припремите поврће. Испржите бели и црни лук на уљу, потом убаците шаргарепу и продинстајте је, пре него што додате остало поврће. Прелијте поврће са 240 мл воде и оставите да се добро скува.
Зачините по свом укусу, а затим убаците парадајз пире и пиринач. Оставите да се још мало кува, а након тога пребаците све у ватросталну посуду. Рерну загрејте на 250 степени и пеците ђувеч док вода не испари. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса](/data/images/2024-11-22/548215_shutterstock-132406349_t.jpg?time=1733354286)
ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса
05. 12. 2024. у 12:00
![ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана](/data/images/2024-04-30/478197_shutterstock-1552008509_t.jpg?time=1732884917)
ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана
29. 11. 2024. у 13:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)