ЗА СЛАВУ СВЕТИ НИКОЛА НАПРАВИТЕ РОЛОВАНУ СКУШУ: Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан

Новости онлине

15. 12. 2024. у 11:00

Приближава се једна од највећих српских слава, а то је Свети Никола.

ЗА СЛАВУ СВЕТИ НИКОЛА НАПРАВИТЕ РОЛОВАНУ СКУШУ: Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Она пада у току Божићног поста, па је препоручљиво да и славска трпеза буде посна.

Данас доносимо још један сјајан рецепт, а у питању је ролована скуша која се лако спрема, лепо изгледа и савршеног је укуса.

Састојци:

  • 2 скуше
  • 2 кашике уља
  • 4 кашике соја соса
  • 1/2 лимуна
  • 1/2 поморанџе
  • 1/4 кашичице туцане љуте паприке 
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 1/3 кашичице бибера

Припрема:

У посуди помешајте сојин сос, уље, сок од поморанџе, сок од лимуна, додајте туцану паприку, бели лук у праху и бибер. Све лепо промешајте. Скуши исеците главу и реп, па је засеците по дужини и отворите. Исеците на 2 једнака дела, па ножем исеците средишњу кост и извадите. Половину скуше исеците на пола, па тако урадите и са другом половином. Треба да добијете 4 траке. На исти начин очистите и исеците другу рибу. Теспију премажите маринадом, па поређајте четири траке рибе и опет премажите маринадом. Затим ставите преостале четири траке и премажите маринадом. Покријте провидном фолијом и оставите да се скуша маринира пола сата. Извадите једну траку скуше и уролајте, па око ње уролајте другу траку. Причврстите штапићима за ражњиће и ређајте на плех обложен пек папиром. На исти начин уролајте и преостале траке рибе. Премажите сваки ролат скуше маринадом и пеците у загрејаној рерни на 190°Ц око 30 минута.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”