ХРСКАВЕ СВИЊСКЕ БАЈАДЕРИЦЕ ЗА БОЖИЋНИ РУЧАК: Гурманлук који Срби обожавају

Јована Васић

05. 01. 2025. у 13:00

За божићни ручак направите неодољиве свињске бајадерице које се истовремено топе и крцкају у устима. Припрема се једноставно, а за Божић је пожељно да се на трепези нађе и свињско месо, а ове бајадерице су наш предлог.

ХРСКАВЕ СВИЊСКЕ БАЈАДЕРИЦЕ ЗА БОЖИЋНИ РУЧАК: Гурманлук који Срби обожавају

фото: stvarukusa

Састојци:

  • 1 кг свињске потплећке (трбух)
  • 50 г соли
  • 100 мл соја сос
  • 3 кашике меда
  • 3 чена белог лука
  • 1 кашичица сенфа

Припрема:

Месо засеците на страни где је масноћа, али водите рачуна да не закачите месо. Посолите и лепо утрљајте рукама. Покријте и оставите да одстоји неких сат времена. Месо ставите на жицу, а испод ставите плех. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат времена. Након тог времена повећајте температуру на 200°Ц и пеците још пола сата. У тигању помешајте сојин сос, мед, сенф и млевени бели лук. Оставите да прокључак, па месо исеците као бајадеру и ставите у тигња. Немојте кожа да додирује глазуру, јер неће бити хрскава, већ у сос ставите страну са месом. Кувајте пар минута у глазури.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара