ХРСКАВЕ СВИЊСКЕ БАЈАДЕРИЦЕ ЗА БОЖИЋНИ РУЧАК: Гурманлук који Срби обожавају
За божићни ручак направите неодољиве свињске бајадерице које се истовремено топе и крцкају у устима. Припрема се једноставно, а за Божић је пожељно да се на трепези нађе и свињско месо, а ове бајадерице су наш предлог.

фото: stvarukusa
Састојци:
- 1 кг свињске потплећке (трбух)
- 50 г соли
- 100 мл соја сос
- 3 кашике меда
- 3 чена белог лука
- 1 кашичица сенфа
Припрема:
Месо засеците на страни где је масноћа, али водите рачуна да не закачите месо. Посолите и лепо утрљајте рукама. Покријте и оставите да одстоји неких сат времена. Месо ставите на жицу, а испод ставите плех. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат времена. Након тог времена повећајте температуру на 200°Ц и пеците још пола сата. У тигању помешајте сојин сос, мед, сенф и млевени бели лук. Оставите да прокључак, па месо исеците као бајадеру и ставите у тигња. Немојте кожа да додирује глазуру, јер неће бити хрскава, већ у сос ставите страну са месом. Кувајте пар минута у глазури.
(stvarukusa)
Препоручујемо

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана
24. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

ОДАВДЕ ЈЕ ИЗАШЛА ГРУПА ЉУДИ И ЗАПУЦАЛА: Детаљи ужаса у Вишњичкој бањи, жена убијена, више рањених (ВИДЕО)
У ЛОКАЛУ у Вишњичкој бањи у Београду убијена је једна жена, а рањено још неколико особа, међу којима је и њен муж коме се лекари боре за живот.
30. 09. 2025. у 16:33

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)