ХРСКАВЕ СВИЊСКЕ БАЈАДЕРИЦЕ ЗА БОЖИЋНИ РУЧАК: Гурманлук који Срби обожавају
За божићни ручак направите неодољиве свињске бајадерице које се истовремено топе и крцкају у устима. Припрема се једноставно, а за Божић је пожељно да се на трепези нађе и свињско месо, а ове бајадерице су наш предлог.

фото: stvarukusa
Састојци:
- 1 кг свињске потплећке (трбух)
- 50 г соли
- 100 мл соја сос
- 3 кашике меда
- 3 чена белог лука
- 1 кашичица сенфа
Припрема:
Месо засеците на страни где је масноћа, али водите рачуна да не закачите месо. Посолите и лепо утрљајте рукама. Покријте и оставите да одстоји неких сат времена. Месо ставите на жицу, а испод ставите плех. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат времена. Након тог времена повећајте температуру на 200°Ц и пеците још пола сата. У тигању помешајте сојин сос, мед, сенф и млевени бели лук. Оставите да прокључак, па месо исеците као бајадеру и ставите у тигња. Немојте кожа да додирује глазуру, јер неће бити хрскава, већ у сос ставите страну са месом. Кувајте пар минута у глазури.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана
24. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)