ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте

Mina Izgarević

05. 02. 2025. у 11:00

ВРЕМЕ припреме је око 40 минута, а количина довољна за 4-6 порција.

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте

Foto: Shutterstock

Поврће може да буде припремљано и као главно јело, каже нутрициниста Татјана Поповић. Овог пута пробајте печени карфиол, који можете да употпуните изузетно укусним преливом од руколе и ораха. Испробајте рецепт.

Време припреме: 40 минута
Количина: 4-6 порција

Печени карфиол с песто сосом од руколе и ораха

Потребно вам је

  • 2 велике главице карфиола, преполовљене
  • 2 кашике маслиновог уља
  • прстохват соли
  • прстохват бибера
  • песто сос од руколе и ораха (за сервирање)

Foto: Shutterstock

 

Потребно вам је за декорацију

  • ¼ шоље ораха, ситно сецканих
  • ¼ шоље лешника, ситно сецканих
  • ¼ шоље першуновог лишћа, ситно сецканог
  • ¼ шоље грожђица
  • кашичица коре лимуна
  • ¼ кашичице млевене црвене паприке
  • 2 кашичице екстрадевичанског маслиновог уља

Припрема

Загрејте рерну на 180° Ц, те обложите тепсију папиром за печење. Загрејте маслиново уље у тигању на средње јакој температури, те послажите половине главица карфиола. Пеците их 2-3 минута са сваке стране, док не порумене.

 Ставите половине карфиола у тепсију, додајте со, бибер, те их пеците у рерни око 25 минута. Помешајте све састојке за декорацију у мањој посуди. На тањир сипајте песто сос, те додајте карфиол и поспите га састојцима за декорацију. Послужите и уживајте.

(Totallywellness.rs)

БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ПОМОЗИМО МУ ДА БУДЕ ОНАЈ СТАРИ: Селектор Бразила о позиву Нејмара у национални тим