БРЗ И ЗДРАВ РУЧАК: Свињски медаљони са беби сапанћем у крем сосу
СВИЊСКИ медаљони са беби сапанћем у крем сосу врло су једноставно, а укусно јело за целу породицу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За медаљоне:
- 400 г свињског филеа
- 40 г брашна
- ½ кашичице морске соли
- ¼ кашичице млевеног црног бибера
- 1 кашика уља
- 2 кашике путера
За сос:
- 3 чена белог лука – ситно исецкана
- 1 кашичица свежег рузмарина – ситно исецканог
- ¼ кашичице туцане паприке
- 500 мл павлаке за кување
- 500 г листова беби спанаћа
- 180 г чери парадајза исецканог
- морска со и црни бибер, по укусу

Фото Схуттерстоцк
Трик за мекано свињско месо!
Након што свињске медаљоне уваљате у брашно, пре пржења их убаците у киселу воду. Биће савршено мекани!
Рецепт за свињске медаљоне:
За свињетину припремљену на овај начин прво припремите месо. Исеците га на кришке од 2,5 цм. Додајте брашно у тањир и зачините сољу и бибером. Сваки комад свињетине премажите брашном. У велики и дубоки тигањ додајте уље и путер. Загрејте на јакој ватри. Убаците месо и пржите 2-3 минута са сваке стране, док не порумени. Извадите их и ставите на страну.
Смањите топлоту на средњу. У исти тигањ додајте бели лук, рузмарин и туцану паприку и пржите 1-2 минута, пазец́и да бели лук не загори. Додајте павлаку за кување и пустите да проври. Додајте беби спанац́ и парадајз.
Крчкајте сос 3 минута, док не почне лагано да се згушњава. Вратите свињетину у сос и динстајте још 3 минута. Сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и печеницу са две врсте сувог воћа.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО Мома Стефановић: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани #Оноправо
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом
07. 02. 2025. у 15:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)