БРЗ И ЗДРАВ РУЧАК: Свињски медаљони са беби сапанћем у крем сосу
СВИЊСКИ медаљони са беби сапанћем у крем сосу врло су једноставно, а укусно јело за целу породицу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За медаљоне:
- 400 г свињског филеа
- 40 г брашна
- ½ кашичице морске соли
- ¼ кашичице млевеног црног бибера
- 1 кашика уља
- 2 кашике путера
За сос:
- 3 чена белог лука – ситно исецкана
- 1 кашичица свежег рузмарина – ситно исецканог
- ¼ кашичице туцане паприке
- 500 мл павлаке за кување
- 500 г листова беби спанаћа
- 180 г чери парадајза исецканог
- морска со и црни бибер, по укусу

Фото Схуттерстоцк
Трик за мекано свињско месо!
Након што свињске медаљоне уваљате у брашно, пре пржења их убаците у киселу воду. Биће савршено мекани!
Рецепт за свињске медаљоне:
За свињетину припремљену на овај начин прво припремите месо. Исеците га на кришке од 2,5 цм. Додајте брашно у тањир и зачините сољу и бибером. Сваки комад свињетине премажите брашном. У велики и дубоки тигањ додајте уље и путер. Загрејте на јакој ватри. Убаците месо и пржите 2-3 минута са сваке стране, док не порумени. Извадите их и ставите на страну.
Смањите топлоту на средњу. У исти тигањ додајте бели лук, рузмарин и туцану паприку и пржите 1-2 минута, пазец́и да бели лук не загори. Додајте павлаку за кување и пустите да проври. Додајте беби спанац́ и парадајз.
Крчкајте сос 3 минута, док не почне лагано да се згушњава. Вратите свињетину у сос и динстајте још 3 минута. Сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и печеницу са две врсте сувог воћа.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО Мома Стефановић: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани #Оноправо
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом
07. 02. 2025. у 15:00

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)