САВРШЕН РУЧАК ЗА ХЛАДНЕ ФЕБРУАРСКЕ ДАНЕ: Свињски филе умотан у сланиницу, месо мекано и сочно, а укус је фантастичан

Јована Васић

17. 02. 2025. у 09:00

Филе обмотајте у сланину, додајте омиљене зачине и бело вино, и уживајте у раскошном ручку којем ћете пожелети да се убрзо вратите.

САВРШЕН РУЧАК ЗА ХЛАДНЕ ФЕБРУАРСКЕ ДАНЕ: Свињски филе умотан у сланиницу, месо мекано и сочно, а укус је фантастичан

Foto: Shutterstock

Састојци:

За маринаду:

  • 1 кашика меда
  • 2 кашике соја соса
  • 1 дл белог вина
  • зачини по жељи

За месо:

  • 450 г свињског филеа
  • 4 кришке сланине
  • 2 кашике уља
  • со, бибер

Припрема:

Припремите маринаду од меда, соја соса и вина. Додајте зачине по жељи. Филе исећи на медаљоне. Оставите их да одстоје у маринади најмање два сата, најбоље преко ноћи. Извадите их, умотајте у сланину и учврстите чачкалицама. Загрејте тигањ и пржите медаљоне са свих страна, док не добију лепу боју. Уклоните чачкалице пре сервирања.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду