САВРШЕН РУЧАК ЗА ХЛАДНЕ ФЕБРУАРСКЕ ДАНЕ: Свињски филе умотан у сланиницу, месо мекано и сочно, а укус је фантастичан
Филе обмотајте у сланину, додајте омиљене зачине и бело вино, и уживајте у раскошном ручку којем ћете пожелети да се убрзо вратите.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За маринаду:
- 1 кашика меда
- 2 кашике соја соса
- 1 дл белог вина
- зачини по жељи
За месо:
- 450 г свињског филеа
- 4 кришке сланине
- 2 кашике уља
- со, бибер
Припрема:
Припремите маринаду од меда, соја соса и вина. Додајте зачине по жељи. Филе исећи на медаљоне. Оставите их да одстоје у маринади најмање два сата, најбоље преко ноћи. Извадите их, умотајте у сланину и учврстите чачкалицама. Загрејте тигањ и пржите медаљоне са свих страна, док не добију лепу боју. Уклоните чачкалице пре сервирања.
(trpeza)
Препоручујемо
УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла
12. 02. 2025. у 09:00Јована Васић
МУСАКА СА ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Мало другачији рецепт, али једнако укусан (ВИДЕО)
11. 02. 2025. у 09:00Новости онлине
ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)