РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан
Оригиналне напуљске лазање праве се са ћуфтицама, сиревима и јајима и идеалне су за ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике уља
- 12 кора за лазање
- 4 тврдо кувана јајета, насецкана
- 400 г моцареле, исечене на комаде
- 200 г ситно наренданог пармезана
- 200 г рикота сира
- рукола, за украс
За сос:
- 2 кашике маслиновог уља
- 200 г кобасице, исечене на мале комаде
- 1 л парадајз пасте
За ћуфте:
- 1 кг мешавине млевеног меса
- 100 г ситно наренданог пармезана
- 100 г старог хлеба, грубо исецканог, натопљеног са 160 мл млека
- 1 јаје
Припрема:
Како бисте направили ове лазање, прво направите сос. Загрејте уље у великој шерпи на јакој ватри. Додајте комадиће кобасице и пржите, повремено мешајући, 3-5 минута, док не порумене. Додајте парадајз пасту и оставите да проври. Смањите топлоту на ниску и кувајте, повремено мешајући, 15-20 минута, док се сос мало не згусне. Зачините по укусу.
У међувремену обложите плех папиром за печење. Ставите састојке за ћуфте у велику чинију, зачините по укусу и промешајте да се сједине. Разваљајте једну по једну кашичицу мешавине у куглице и ставите на припремљен плех. Оставите у фрижидеру 30 минута да се стегну. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на јакој ватри и пржите ћуфте 5-6 минута, док не порумене.
Затим обложите велики плех папиром за печење. Коре за лазање бланширајте у великом тигању са кључалом сланом водом, 30 секунди сваки, да мало омекша. Покапајте уљем, а затим ставите на припремљени плех. Загрејте рерну на 200°Ц. Подмажите подлогу и странице посуде за печење димензија 23 цм x 33 цм x 7 цм. Сипајте мало соса у подлогу посуде и распоредите. Покријте са 4 листа за лазање, тако да стану у један слој.
Премажите са једном трећином преосталог соса, а затим са једном трећином исеченог јајета, ћуфтама и сиревима. Поновите са преосталим састојцима још два пута, завршавајући сиревима разбацаним по врху. Покријте фолијом и пеците 45 минута, а затим скините фолију и пеците још 20 минута или док не порумени.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)