НАПРАВИТЕ ПАСТУ СА ЦЕЗАР САЛАТОМ: Преукусан, здрав и брзински ручак
Паста са цезар салатом се прави брзо, врло је богата различитим укусима и можете да је прилагођавате по жељи.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За прелив:
- 2 кашичице сенфа
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 2 кашичице павлаке
- 180 мл мајонеза
- 2 кашичице млевеног белог лука
- 80 г ситно ренданог пармезана
За салату од тестенина:
- 230 г тестенине
- 200 г зелене салате исецкане
- 250 г печеног белог меса исецканог на комадиће
- крутони
- пармезан, за посипање
Припрема:
Како бисте направили пасту са цезар салатом, прво припремите прелив. У средњој чинији умутите сенф, лимунов сок, павлаку, мајонез и млевени бели лук, док се добро не сједине. Умешајте рендани пармезан и бибер, а затим оставите прелив по страни док правите салату. Скувајте затим тестенину, оцедите је и пребаците у велику чинију за сервирање.
Исеците зелену салату на комадиће, а затим их додајте у посуду са тестенином. Додајте припремљени прелив и мешајте да се сједини. Убаците крутоне и украсите пармезаном. Сервирајте одмах или ставите у фрижидер до сервирања.
(stvarukusa)
Препоручујемо
МУСАКА СА ПРАЗИЛУКОМ И ПЕЧУРКАМА: Пробајте нешто другачије, брзо и укусно
03. 04. 2025. у 08:30
ГИРОС СА ПЕЧУРКАМА УМЕСТО МЕСА: Прави се лако, а осваја на први залогај
27. 03. 2025. у 14:30
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)