НАПРАВИТЕ ПАСТУ СА ЦЕЗАР САЛАТОМ: Преукусан, здрав и брзински ручак
Паста са цезар салатом се прави брзо, врло је богата различитим укусима и можете да је прилагођавате по жељи.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За прелив:
- 2 кашичице сенфа
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 2 кашичице павлаке
- 180 мл мајонеза
- 2 кашичице млевеног белог лука
- 80 г ситно ренданог пармезана
За салату од тестенина:
- 230 г тестенине
- 200 г зелене салате исецкане
- 250 г печеног белог меса исецканог на комадиће
- крутони
- пармезан, за посипање
Припрема:
Како бисте направили пасту са цезар салатом, прво припремите прелив. У средњој чинији умутите сенф, лимунов сок, павлаку, мајонез и млевени бели лук, док се добро не сједине. Умешајте рендани пармезан и бибер, а затим оставите прелив по страни док правите салату. Скувајте затим тестенину, оцедите је и пребаците у велику чинију за сервирање.
Исеците зелену салату на комадиће, а затим их додајте у посуду са тестенином. Додајте припремљени прелив и мешајте да се сједини. Убаците крутоне и украсите пармезаном. Сервирајте одмах или ставите у фрижидер до сервирања.
(stvarukusa)
Препоручујемо
МУСАКА СА ПРАЗИЛУКОМ И ПЕЧУРКАМА: Пробајте нешто другачије, брзо и укусно
03. 04. 2025. у 08:30
ГИРОС СА ПЕЧУРКАМА УМЕСТО МЕСА: Прави се лако, а осваја на први залогај
27. 03. 2025. у 14:30
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)