ИТАЛИЈА НИКАД НИЈЕ БИЛА БЛИЖА: Шпагете карбонара, уживање у сваком залогају
Кад помислите на Италију сигурни смо да одмах на уму имате и шпагете, а карбонара су сам синоним ове земље. Са хрскавом сланиницом, толико су укусне да нећете моћи да станете кад почнете да их једете.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 200 г шпагета
- 150 г меснате сланине
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 жуманца
- 2 дл киселе павлаке
- 1 чен белог лука
- по укусу бибер, со, сецкани першун
- мало ренданог пармезана
Припрема:
У кипућу, предходно посољену воду, ставите шпагете да се кувају. Истовремено, на две кашике маслиновог уља пропржите ситно сецкану сланину, док не порумени и не постане благо хрскава - потребно јој је око пет минута. Пред сам крај, додајте пропасиран чен белог лука и промешајте. У посебној посуди добро измешајте жуманца са киселом павлаком, додајте першун, млевени бибер и мало соли. Ову смесу сипајте у тигањ са динстаном сланином и мешајте док не прокључа - око два минута, и одмах склоните са ватре. За то време би требало да су и шпагете готове. Процедите их и сипајте у већу, дубљу чинију. Прелијте их сосом и добро измешајте, да би се све добро сјединило. Приликом сервирања поспите прстохватом сувог или свежег уситњеног першуна.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак
10. 04. 2025. у 08:30

ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети
10. 04. 2025. у 13:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Мирзу Делибашића жена оставила због алкохола, сина му родила Српкиња (ФОТО)
МИРЗА Делибашић, легендарни кошаркаш из Сарајева, био је много више од спортисте – био је симбол страсти, харизме и људскости.
12. 04. 2025. у 11:25
Коментари (0)