ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети
Налик на пребранац, али ипак мало модификован, овај рецепт гарантује сласно јело после ког сасвим сигурно нећете остати гладни.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 50 дг пасуља
- 10 дг суве димљене сланине
- 40 дг црног лука
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1 кашика млевене слатке паприке
- 3 гранчице першуновог листа
- 1 кашика брашна
- со, бибер
Припрема:
Пасуљ претходног дана оперите, потопите у хладну воду, а сутрадан га оцедите и ставите да се кува у, такође хладној, води. Када је скуван оцедите га тако да остане мало течности у њему. На уљу попржите на коцкице исечену сланину, додајте лук и мешајте док не омекша. Додајте млевену црвену паприку, парадајз пире и брашно, па измешајте и додајте пасуљу. Посолите, побиберите и на лаганој ватри кувајте око 5-10 минута. Након што прокључа пасуљ пребаците у ватросталну посуду, поспите насецканим першуновим листом и пеците у ререни, претходно загрејаној на 250 степени, 20-ак минута.

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)