ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети

Бојана Јовановић

10. 04. 2025. у 13:00

Налик на пребранац, али ипак мало модификован, овај рецепт гарантује сласно јело после ког сасвим сигурно нећете остати гладни.

ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 50 дг пасуља

- 10 дг суве димљене сланине

- 40 дг црног лука

- 2 кашике парадајз пиреа

- 1 кашика млевене слатке паприке

- 3 гранчице першуновог листа

- 1 кашика брашна

- со, бибер

Припрема:

Пасуљ претходног дана оперите, потопите у хладну воду, а сутрадан га оцедите и ставите да се кува у, такође хладној, води. Када је скуван оцедите га тако да остане мало течности у њему. На уљу попржите на коцкице исечену сланину, додајте лук и мешајте док не омекша. Додајте млевену црвену паприку, парадајз пире и брашно, па измешајте и додајте пасуљу. Посолите, побиберите и на лаганој ватри кувајте око 5-10 минута. Након што прокључа пасуљ пребаците у ватросталну посуду, поспите насецканим першуновим листом и пеците у ререни, претходно загрејаној на 250 степени, 20-ак минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАД ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ево шта је урадио портпарол Владимира Путина, Дмитриј Песков (ВИДЕО)