ШПАГЕТЕ СА ТИКВИЦОМ И ПИЛЕТИНОМ: Ручак за десетку, издашан и укусан, сви ће вам тражити овај рецепт

Новости онлине

25. 04. 2025. у 08:30

Ово је само још један начин како да припремите шпагете, али ће вам сигурно постати једно од омиљених јела.

ШПАГЕТЕ СА ТИКВИЦОМ И ПИЛЕТИНОМ: Ручак за десетку, издашан и укусан, сви ће вам тражити овај рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 350 г пилећег филеа
  • 100 г сланине
  • 200 г тиквице
  • 2-3 кашике уља
  • 1/2 главице лука
  • 1 чен белог лука (или мало белог лука у праху)
  • 1 кашичица универзалног сувог зачина
  • 1 кашичица оригана
  • по укусу со, бибер
  • по укусу бибер
  • 400 г шпагете

За умак:

  • 200 мл павлаке за кување
  • 20 г маслаца (може и уље)
  • 1 кашичица брашна
  • 200 мл млека

Припрема:

1. Насећи сланину, месо и тиквицу на ситне коцке. Тиквица може да се ољушти, али и не мора. На мало уља пржити сланину, па додати ситно насецкан црни лук.

2. Када лук постане стакласт додати насецкан бели лук (или у праху), врло кратко пропржити и додати сецкано месо. Промешати, па када месо побели додати универзални суви зачин и пржити док месо не омекша. Довољно је 5-6 минута.

3. Док се месо пржи припремити бешамел. У посебној шерпици загрејати маслац па додати брашно и промешати тако да се брашно потпуно сједини са уљем, да нема сувих делова. Додати по мало млека уз непрестано мешање. Када почне да кључа и добије глатку текстуру склонити са шпорета.

4. У пржено месо додати сецкане тиквице и кувати око 5 минута. Тиквице треба да буду ал денте. Ни потпуно тврде, ни превише мекане. Потом додати бешамел и павлаку за кување, све промешати па зачинити ориганом. Уколико је потребно додати још мало соли.

5. Готов сос прелити преко скуваних шпагета и служити. Ако је превише густо, додати мало воде у којој су се кувале шпагете. По жељи се може посути пармезаном.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Добила је ову вест и не може да верује да се то догодило