ПРАВО ФИНО ЈЕЛО: Пилећи рагу у сосу од белог вина
Пилећи рагу у сосу од белог вина је лако за спремање.

Фото Printscreen/Youtube/Fleisch-Rezepte
Овај специјалитет мирише и има укус као да сте у добром ресторану.
Састојци:
* 600 г пилећих прса
* 1 мали црни лук
* 2 чена белог лука
* 150 г белог грожђа без коштица (отприлике 1 шоља)
* 200 мл сувог белог вина
* 200 мл павлаке за кување
* 1 кашичица сенфа
* 1 кашичица густина (опционо, за згушњавање)
* 2 гранчице свежег рузмарина
* 1 кашика путера
* 1 кашика маслиновог уља
* Со и бибер по укусу
Припрема:
Овај пилећи рагу у сосу од белог вина прави је пример како једноставне намирнице, уз мало труда и добар рецепт, могу дати јело достојно свечаног стола. Спој пилетине, сувог вина, кремастог соса и нежне слаткоће грожђа ствара баланс укуса који свима прија.
Идеално за недељни ручак, романтичну вечеру или када желите да изненадите госте нечим необичним, а опет једноставним.
Пилетину исеците на коцкице или траке, посолите и побиберите. У дубљем тигању загрејте маслиново уље и путер, па пропржите ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и кратко пропржите, па убаците пилетину. Пржите је док не добије златну боју са свих страна. Сипајте вино и додајте рузмарин. Кувајте 5–6 минута док алкохол не испари, а пилетина упије ароме. Додајте грожђе, павлаку и сенф. По потреби додајте кашичицу густина размућеног у мало хладне воде ако желите гушћи сос. Кувајте још 5–10 минута на тихој ватри, док се сос лепо згусне и пилетина потпуно омекша. Извадите гранчице рузмарина, проверите укус и по потреби досолите.
Сервирајте преко скуваних таљатела.
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ИСПОВЕСТ РАДНИЦЕ: "Кад бисте ово знали, никад не бисте крочили на крузер"
ДРУШТВЕНИМ мрежама круже вирални снимци у којима особа која се представља као радница на крузеру дели детаље из живота на броду. У једном таквом видеу поделила је низ фотки у којима тврди да открива тајне живота на крузеру и тако шокирала многе.
05. 07. 2025. у 11:33
Коментари (0)