ПАПРИКАШ СА СИРОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Кремасто и укусно
Топла, кремаста и мирисна комбинација паприке, парадајза и свежег сира права је посластица за љубитеље лаганих, али хранљивих јела. Једноставна припрема и богат укус чине овај паприкаш савршеним избором за ручак или вечеру, уз свеж хлеб или као прилог месу.
ФОТО: Novosti
Паприкаш са сиром и парадајзом
Састојци:
- 8–10 паприка
- 1 главица црног лука
- 4 велика парадајза
- 250 г сира
- маслиново уље
- со и бибер
Припрема:
На маслиновом уљу пропржите ситно сецкан црни лук док не постане стакласт. Додајте исечене паприке и динстајте неколико минута да омекшају. Убаците ољуштене и ситно исецкане парадајзе, па кувајте док поврће не омекша и сос не постане густ. Зачините сољу и бибером. На крају умешајте сир и лагано промешајте да се сједини са поврћем и добије кремасту структуру. Послужите топло, уз хлеб или као прилог месу.
Пријатно!
Препоручујемо
ПОСНА САРМА СА СОЈОМ: Укуснија је и од мрсне, а прави се дупло лакше
18. 11. 2025. у 21:09
ПЕЧЕНИ БАКАЛАР СА КРОМПИРОМ: Рецепт за златно печену рибу која се топи у устима
18. 11. 2025. у 17:30
РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Кремаст и лаган - без коришћења јаја
18. 11. 2025. у 15:34
БАЈАТОВИЋ ОТКРИО ПОТЕНЦИЈАЛНЕ КУПЦЕ НИС-А: "Руски капитал мора да буде анулиран"
ДИРЕКТОР Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је вечерас да продају НИС-а Русима 2008. не види као лош пословни потез, али да руски капитал у тој компанији мора да буде анулиран, јер НИС мора да настави да ради, а као потенцијалне купце НИС-а види субјекте из арапских земаља, али не искључује ни европске, или америчке компаније.
18. 11. 2025. у 22:27
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)