ТРИ МАРИНАДЕ за савршен роштиљ: Класика, Тексас или Егзотика, избор је ваш! (ВИДЕО)
УПОТПУНИТЕ свој роштиљ са класичном, тексашком или егзотичном маринадом
КЛАСИЧНА маринада
Састојци: 100 мл сунцокретовог уља, 100 мл маслиновог уља, 100 мл јабуковог сирћета, 2 кашичице соли, 2 чена белог лука, 1 кашичица бибера, 1/2 кашичице млевене црвене паприке, 1 црни лук.
Месо ће бити најбоље ако га оставите да преноћи у маринади.
Црни лук ситно насецкати, као и бели лук. Све састојке добро промешати. Умакати комаде меса у маринаду, слагати их у посуду, залити преосталом маринадом и поклопити. Оставити на хладном пар сати, најбоље преко ноћи. Пре печења месо извадити из маринаде, оцедити га и скинути са њега комадиће лука. Пећи прво са једне стране, потом са друге док не буде лепо запечено.
ТЕКСАШКА маринада
Састојци: 100 мл сунцокретовог уља, 250 мл пасираног парадајза, 2 кашичице мрвљеног чилија, 2 чена белог лука који је благо нагњечен, 2 кашичице Вочестер соса, 1 кашичица Табаско умака.
За припрему поновите све кораке као и код касичне маринаде.
ЕГЗОТИЧНА маринада
Састојци: 2 кашике меда, 2 кашике соја соса, 2 кечапа, 2 сенфа, 2 кашике вочестер соса, 2 - 3 капи табаско соса, 2 чена белог лука, кашичица млевеног бибера, кашичица млевеног ђумбира, 2 кашичице соли.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца
27. 01. 2023. у 18:41
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)