РЕЦЕПТ ЗА БЕЛУ ЧОРБУ КОЈУ ЋЕ ВАШИ УКУЋАНИ ОБОЖАВАТИ: Здрава је и преукусна, може вам заменити цео ручак

Novosti online

22. 08. 2023. у 12:00

БЕЛА чорба посебно прија у летњим данима.

РЕЦЕПТ ЗА БЕЛУ ЧОРБУ КОЈУ ЋЕ ВАШИ УКУЋАНИ ОБОЖАВАТИ: Здрава је и преукусна, може вам заменити цео ручак

Foto: Jutjub/Printskrin/

Веома често се налази на трпези у нашим домаћинстивма и готово да не постоји особа која не воли да је једе. Осим што има неодољив укус, препуна је витамина, а неретко може да вам послужи и као оброк.

Доносимо вам проверено добар рецепт по којем ћете скувати најбољу белу чорбу. Сигурни смо да ће ваши укућани тражити тањир више.

Састојци:

  • 500 г пилећег белог меса
  • 2 шаргарепе
  • 1 паштрнак
  • 1 корен першуна
  • 1 кромпир
  • 1 главица црног лука
  • сок од 1/2 лимуна
  • 1 кашика сувог зачина
  • 1/2 кашичице соли
  • 1–2 жуманцета (зависно како волите, за први пут ставите једно)
  • 150 г киселе павлаке
  • першунов лист
 

Како се припрема?

Ситно исецкати црни лук. Можете га, такође, изблендирати или изрендати, јер је тако много ситнији, те се брже издинста и не види се у чорби. Луку додати чашу воде и кашику зачина, па ставити да се динста. За то време припремати бело месо и поврће.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (1)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”