РЕЦЕПТ ЗА БЕЛУ ЧОРБУ КОЈУ ЋЕ ВАШИ УКУЋАНИ ОБОЖАВАТИ: Здрава је и преукусна, може вам заменити цео ручак

22. 08. 2023. у 12:00

БЕЛА чорба посебно прија у летњим данима.

РЕЦЕПТ ЗА БЕЛУ ЧОРБУ КОЈУ ЋЕ ВАШИ УКУЋАНИ ОБОЖАВАТИ: Здрава је и преукусна, може вам заменити цео ручак

Foto: Jutjub/Printskrin/

Веома често се налази на трпези у нашим домаћинстивма и готово да не постоји особа која не воли да је једе. Осим што има неодољив укус, препуна је витамина, а неретко може да вам послужи и као оброк.

Доносимо вам проверено добар рецепт по којем ћете скувати најбољу белу чорбу. Сигурни смо да ће ваши укућани тражити тањир више.

Састојци:

  • 500 г пилећег белог меса
  • 2 шаргарепе
  • 1 паштрнак
  • 1 корен першуна
  • 1 кромпир
  • 1 главица црног лука
  • сок од 1/2 лимуна
  • 1 кашика сувог зачина
  • 1/2 кашичице соли
  • 1–2 жуманцета (зависно како волите, за први пут ставите једно)
  • 150 г киселе павлаке
  • першунов лист
 

Како се припрема?

Ситно исецкати црни лук. Можете га, такође, изблендирати или изрендати, јер је тако много ситнији, те се брже издинста и не види се у чорби. Луку додати чашу воде и кашику зачина, па ставити да се динста. За то време припремати бело месо и поврће.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (1)

ШПАНИЈА И ЕНГЛЕСКА У ШОКУ: Пеп Гвардиола се развео, а тридесет година су он и његова љубав живота били заједно!