РЕЦЕПТ ЗА БЕЛУ ЧОРБУ КОЈУ ЋЕ ВАШИ УКУЋАНИ ОБОЖАВАТИ: Здрава је и преукусна, може вам заменити цео ручак
БЕЛА чорба посебно прија у летњим данима.
Веома често се налази на трпези у нашим домаћинстивма и готово да не постоји особа која не воли да је једе. Осим што има неодољив укус, препуна је витамина, а неретко може да вам послужи и као оброк.
Доносимо вам проверено добар рецепт по којем ћете скувати најбољу белу чорбу. Сигурни смо да ће ваши укућани тражити тањир више.
Састојци:
- 500 г пилећег белог меса
- 2 шаргарепе
- 1 паштрнак
- 1 корен першуна
- 1 кромпир
- 1 главица црног лука
- сок од 1/2 лимуна
- 1 кашика сувог зачина
- 1/2 кашичице соли
- 1–2 жуманцета (зависно како волите, за први пут ставите једно)
- 150 г киселе павлаке
- першунов лист
Како се припрема?
Ситно исецкати црни лук. Можете га, такође, изблендирати или изрендати, јер је тако много ситнији, те се брже издинста и не види се у чорби. Луку додати чашу воде и кашику зачина, па ставити да се динста. За то време припремати бело месо и поврће.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (1)