ХЛАДНА ЧОРБА ОД КРАСТАВАЦА КОЈУ ГРЦИ И БУГАРИ ОБОЖАВАЈУ: Не могу да замисле оброк без таратора - ово му даје посебан шмек
НАЈБОЉИ рецепт за цацики без ког Грци не могу да замисле јело је пред вама! Са друге стране, Бугари га зову таратор.
Хладна чорба од краставаца, познатија као таратор, је традиционално јело бугарске кухиње. Међуим, присутна је и у многим другим кухињама: српској, македонској, грчкој, турској, иранског, мађарског и сл.
Варијанте су различите, док се у Србији служи као густа салата без додавања ораха и воде, у Грчкој је познатији као цацики (тзатзики) салата.
Састојци:
- 750 мл домаћег киселог млека
- 500 г свежег краставца
- 50-60 г ораха (претходно тостирани)
- 2 струка младог белог лука
- ½ везе мирођије
- 3 кашике маслиновог уља
- со и бибер према укусу
У блендер додати кисело млеко, краставац, орахе, сецкани бели лук, крупно сецкану мирођију и маслиново уље, па добро измиксати све састојке да се добије глатка маса. Затим, додати зачине према укусу и добро охладити у фрижидеру. Послужити уз декорацију по избору.
Савет: За фантастичан укус препоручујем да унапред припремите кисело млеко помешано са белим луком и оставите на хладном како би се арома белог лука боље прожела са киселим млеком.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)