ОРИГИНАЛАН КАФАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ШОПСКУ САЛАТУ: Освежавајућа и једноставна, а састоји се од свежег поврћа и сира
ШОПСКА салата је проглашена најпопуларнијим националним јелом Европе.
Шопска салата је популарно јело карактеристично за балканску кухињу, посебно у Бугарској и Србији. Ова салата је освежавајућа и једноставна, а састоји се од свежег поврћа и сира.
Већ деценијама представља омиљени додатак сваког већег оброка у Србији, треба рећи да је шопска салата традиционално јело балканске кухиње и да је као своје национално јело највише истичу Бугари, али и Македонци, Срби, као и поједини Турци и Грци.
Ево основног рецепта за припрему Шопске салате:
Потребно:
* 3-4 парадајза
* 1 црвена паприка
* 1 главица црног лука
* 200 г фета сира
* Маслиново уље
* Сирће (најчешће се користи вински или јабучно сирће)
* Со и бибер по укусу
* Першун за декорацију
Припрема:
- Оперите и исецкајте парадајз, краставце, црвену паприку и црни лук на ситне комаде.
- Фета сир насецкајте на коцкице.
- Помешајте исецкано поврће и сир у већој чинији.
- Додајте маслиново уље и сирће према вашем укусу. Почните с мањим количинама па додајте према потреби.
- Посолите и побиберите по укусу.
- Нежно промешајте састојке како бисте равномерно распоредили уље, сирће и зачине.
- Декоришите сецканим першуном.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)