СА КРОМПИРОМ И ПАСУЉЕМ: Супа је увек добро решење када желите нешто брзо, а укусно

Новости онлине

28. 02. 2024. у 11:11

Супе нису компликоване за прављење, а окрепљују нас током целог дана

СА КРОМПИРОМ И ПАСУЉЕМ: Супа је увек добро решење када желите нешто брзо, а укусно

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 конзерва пасуља 
  • 1 шаргарепа 
  • 2 црна лука 
  • 1 кашика уља 
  • 25 г путера 
  • 1 л воде 
  • 330 г кромпира 
  • 2 кашике парадајз пиреа 
  • 1 кашичица сушеног босиљка 
  • 2-3 чена белог лука 
  • 1 веза першуна 

Припрема: 

У шерпи истопите путер и сипајте уље, па пропржите сецкани црни лук и рендану шаргарепу. Када поврће омекша додајте сецкани кромпир и сипајте воду. Посолите, поклопите и оставите да прокључа. Након тога додајте парадајз пире и лепо промешајте. Побиберите и поспите босиљком, па додајте процеђени пасуљ. Опет промешајте, па поклопите и оставите да се крчка још 5 минута. Затим додајте млевени бели лук и сецкани першун и промешајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Жељко Обрадовић о циркусу који следи, 0:6 против Сферопулоса, инциденту Нанели - Лазаревић...