ОБРОК САЛАТА СА ПРШУТОМ: Морате да пробате ово савршенство, и постаћете заљубљеник ове салате
Оброк салата са пршутом је сочна, изгледа као да је из ресторана и јачег је укуса од мимоза салате.

Фото Shutterstock
Оброк салата са пршутом се слаже у слојевима и чува у фрижидеру.
Састојци:
- 350 г кромпира
- 1 лук
- 7 јаја
- 250 г пршуте
- 150 г мајонеза
- Со и бибер по укусу
- 1 кашичица сирћета
- пола кашичице соли
- 1 кашичица шећера
Припрема:
За оброк салату са пршутом кромпир скувајте са љуском и охладите. Тврдо скувајте јаја и охладите. Лук исеците на танке четвртине и пребаците у чинију. У лук додајте со, шећер, сирће и прелијте кључалом водом. Пустите да се лук потпуно натопи у маринади. Нарендајте кувани кромпир на крупно ренде. Одвојите кувана јаја на жуманца и беланце. На ситно нарендајте жуманца и беланце одвојено.
Узимите стаклену тепсију или чинију у којој ћете држати салату. Као први слој, положите половину ренданог кромпира. Лагано посолите, додајте црни бибер и премажите мајонезом. Оцедите маринаду од лука. На кромпир ставите половину киселог лука. Затим положимо половину нарибаних беланаца. Овај слој је лагано сољен и премазан мајонезом. Следећи слој су само жуманца. Пршуту исеците на коцкице и ређајте у последњем слоју, а затим понављајте све слојеве испочетка, од кромпира.
Завршни слој салате је пршута. Оставите готову салату да одстоји неколико сати у фрижидеру. Уживајте у оброк салати са пршутом!
(Stvarukusa Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ СА КОБАСИЦОМ: Када је пробате, заборавићете на руску (ВИДЕО)
30. 01. 2024. у 13:00

ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
04. 01. 2024. у 14:30

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)