СУПА ОД КУПУСА И КРОМПИРА: Без меса, здрава и нискокалорична

Новости онлине

17. 03. 2024. у 12:00

Заситна и нискокалорична супа постаће вам омиљена, а ово је идеалан начин да унесете што више поврћа у организам.

СУПА ОД КУПУСА И КРОМПИРА: Без меса, здрава и нискокалорична

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 црни лук
  • 2 стабљике целера
  • 1/2 кашичице млевеног коријандера
  • 1/2 кашичице димљене паприке
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 конзерва сецканог пелата 
  • 2 шоље пилећег бујона (коцка за супу)
  • 5 шоља воде
  • 1 средњи купус
  • 500 г кромпира

Припрема:

Ситно исецкајте црни лук и целер, па пропржите поврће на мало загерајног уља. Кад мало омекша посолите, побиберите, поспите коријандер, димљену паприку и оригано и промешајте. Кувајте још минута, два, па додајте купус исечен на траке, бујон (прави се тако што коцку супе разблажите са 2 шоље воде) и воду.  Добро промешајте, појачајте ватру и оставите да прокључа. Затим смањите температуру и кувајте још 10 минута, повремено мешајући. Затим додајте кромпир исечен на коцкице и кувајте док не омекша. Ако је потребно још мало зачините, а супу од купуса можете да служите са пармезаном, ако не постите. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТО ЈЕ НОЋНА МОРА Један гест на састанку Путина и Си Ђинпинга изазвао панику у САД

"ТО ЈЕ НОЋНА МОРА" Један гест на састанку Путина и Си Ђинпинга изазвао панику у САД

ПРИЈАТЕЉСКИ загрљај између руског председника Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга био је доказ колосалног стратешког пораза Сједињених Америчких Држава, рекао је аналитичар Херитиџ фондације Мајкл Пилсбери у интервјуу за Фокс њуз.

19. 05. 2024. у 07:15

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)