ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана

Новости онлине

19. 03. 2024. у 11:00

Ово је фантастична домаћа верзија крем пилеће супе - класика која прија свима.

ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 4 пилећа батака
  • Маслиново уље за пржење
  • 2 велика лука, сецкана
  • 2 велика штапа целера, сецкана
  • 2 празилука, исецкана
  • 250 мл белог вина
  • 2 чена белог лука, ољуштена али цела
  • 1 ловоров лист
  • 3 свеже гранчице першуна, плус додатак за украшавање
  • 500 мл пилећег бујона
  • 150 мл павлаке за кување

Припрема:

Зачините пилеће батаке, затим загрејте уље у великој шерпи и пржите 3-4 минута док не порумене (радите то у серијама ако је потребно). Оставите са стране, а затим додајте све поврће у тигањ и пржите неколико минута да добије боју. Сипајте вино, а затим оставите да крчка неколико минута. Вратите пилеће батаке у тигањ, заједно са свим соковима. Додајте бели лук, ловор и гранчице першуна, а затим зачините сољу и са мало свеже млевеног црног бибера. Сипајте пилећи бујон и 1,5 литар воде. Доведите до брзог кључања, а затим смањите ватру на ниску, поклопите тигањ и лагано крчкајте 1 сат.

Извадите пилетину из супе и оставите на тањиру док се довољно не охлади. Исеците месо од костију, а затим додајте све осим четвртине меса назад у тигањ. Уклоните са ватре и користите штапни блендер (или обичан блендер ако желите) да умутите потаж док смеса не постане глатка.

Вратите тигањ на ватру. Умешајте павлаку за кување и пилетину коју сте претходно одвојили, а затим прокувајте. Зачините, а затим умешајте першун. Сервирајте и уживајте у пилећем потажу!

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

ИСПЛИВАО СНИМАК: Шериф пева - Смрадови су преко Дрине прешли - а тврди да песму никад није изводио

ИСПЛИВАО СНИМАК: Шериф пева - "Смрадови су преко Дрине прешли" - а тврди да песму никад није изводио

БУРА око фотографије и снимка фолкера Аце Лукаса са Насером Орићем, некадашњим командантом јединица Армије РБиХ у подручју Сребренице током рата у Босни и Херцеговини, не стишава се. И даље актери "кафанског сусрета" изазивају велику пажњу, а сад је у центру певач Шериф Коњевић, који је позвао српског певача да присуствује приватној прослави у ресторану у центру Сарајева, где је био позван и Насер Орић.

02. 12. 2025. у 12:35

Коментари (0)

ЗБОГ СРБИЈЕ (ОПЕТ) ЗГРОЗИЛИ СВЕТ: Ево шта су сад урадили хулигани из Босне!