ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана
Ово је фантастична домаћа верзија крем пилеће супе - класика која прија свима.
Састојци:
- 4 пилећа батака
- Маслиново уље за пржење
- 2 велика лука, сецкана
- 2 велика штапа целера, сецкана
- 2 празилука, исецкана
- 250 мл белог вина
- 2 чена белог лука, ољуштена али цела
- 1 ловоров лист
- 3 свеже гранчице першуна, плус додатак за украшавање
- 500 мл пилећег бујона
- 150 мл павлаке за кување
Припрема:
Зачините пилеће батаке, затим загрејте уље у великој шерпи и пржите 3-4 минута док не порумене (радите то у серијама ако је потребно). Оставите са стране, а затим додајте све поврће у тигањ и пржите неколико минута да добије боју. Сипајте вино, а затим оставите да крчка неколико минута. Вратите пилеће батаке у тигањ, заједно са свим соковима. Додајте бели лук, ловор и гранчице першуна, а затим зачините сољу и са мало свеже млевеног црног бибера. Сипајте пилећи бујон и 1,5 литар воде. Доведите до брзог кључања, а затим смањите ватру на ниску, поклопите тигањ и лагано крчкајте 1 сат.
Извадите пилетину из супе и оставите на тањиру док се довољно не охлади. Исеците месо од костију, а затим додајте све осим четвртине меса назад у тигањ. Уклоните са ватре и користите штапни блендер (или обичан блендер ако желите) да умутите потаж док смеса не постане глатка.
Вратите тигањ на ватру. Умешајте павлаку за кување и пилетину коју сте претходно одвојили, а затим прокувајте. Зачините, а затим умешајте першун. Сервирајте и уживајте у пилећем потажу!
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
16. 01. 2024. у 12:00
КРЕМАСТО ПРЕДЈЕЛО СА АРОМАТИЧНИМ ЗАЧИНИМА: Потаж са јабукама и шаргарепом (ВИДЕО)
03. 01. 2024. у 11:39
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)