ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана
Ово је фантастична домаћа верзија крем пилеће супе - класика која прија свима.
Састојци:
- 4 пилећа батака
- Маслиново уље за пржење
- 2 велика лука, сецкана
- 2 велика штапа целера, сецкана
- 2 празилука, исецкана
- 250 мл белог вина
- 2 чена белог лука, ољуштена али цела
- 1 ловоров лист
- 3 свеже гранчице першуна, плус додатак за украшавање
- 500 мл пилећег бујона
- 150 мл павлаке за кување
Припрема:
Зачините пилеће батаке, затим загрејте уље у великој шерпи и пржите 3-4 минута док не порумене (радите то у серијама ако је потребно). Оставите са стране, а затим додајте све поврће у тигањ и пржите неколико минута да добије боју. Сипајте вино, а затим оставите да крчка неколико минута. Вратите пилеће батаке у тигањ, заједно са свим соковима. Додајте бели лук, ловор и гранчице першуна, а затим зачините сољу и са мало свеже млевеног црног бибера. Сипајте пилећи бујон и 1,5 литар воде. Доведите до брзог кључања, а затим смањите ватру на ниску, поклопите тигањ и лагано крчкајте 1 сат.
Извадите пилетину из супе и оставите на тањиру док се довољно не охлади. Исеците месо од костију, а затим додајте све осим четвртине меса назад у тигањ. Уклоните са ватре и користите штапни блендер (или обичан блендер ако желите) да умутите потаж док смеса не постане глатка.
Вратите тигањ на ватру. Умешајте павлаку за кување и пилетину коју сте претходно одвојили, а затим прокувајте. Зачините, а затим умешајте першун. Сервирајте и уживајте у пилећем потажу!
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
16. 01. 2024. у 12:00
КРЕМАСТО ПРЕДЈЕЛО СА АРОМАТИЧНИМ ЗАЧИНИМА: Потаж са јабукама и шаргарепом (ВИДЕО)
03. 01. 2024. у 11:39
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)