ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави

Новости онлине

19. 03. 2024. у 15:00

КОПРИВА је позната по свом јединственом укусу и здравственим предностима, што све чини ову чорбу и укусном и хранљивом.

ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави

Foto: Shutterstock

Све што вам је потребно је неколико састојака међу којима је главни коприва, блендер или штапни миксер. Посна чорба од коприве је одличан избор, али ми вам предлажемо и гурманску - са павлаком и крцкавим крутонима.

Састојци:

  • 4 шоље свежих листова коприве (користите рукавице када рукујете њима)
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средњи лук, исечен на коцкице
  • 2 чена белог лука, млевеног
  • 1 велики кромпир, ољуштен и исечен на коцкице
  • 4 шоље чорбе од поврћа или пилетине
  • 1/2 шоље павлаке за кување (биљну користити за посну верзију)
  • Со и бибер по укусу
  • Крутони или тостирани хлеб за украс   

 Припрема:

Користите рукавице за руковање копривом да вас не би ожарила, листове коприве добро исперите да бисте уклонили прљавштину. Одрежите све чврсте стабљике и одбаците их. Оставите на страну.

У великом лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте лук исецкан на коцкице и исецкан бели лук. Динстајте док лук не постане провидан, а бели лук замирише, око 3-4 минута. Додајте кромпир исечен на коцкице у шерпу и кувајте још два минута, повремено мешајући. Пажљиво додајте листове коприве у шерпу. Помешајте их са осталим састојцима и кувајте око два минута док не увену.

Сипајте чорбу од поврћа или пилећег меса, пазећи да су састојци потпуно покривени. Доведите до кључања, а затим смањите ватру. Покријте шерпу и динстајте око 15-20 минута, или док кромпир не омекша.

Користећи штапни миксер, блендирајте чорбу док не постане глатка и кремаста. Увек можете и да користите стојећи блендер, у том случају је уситните 30-45 секунди на великој брзини.

Вратите чорбу од коприве у шерпу и умешајте густу павлаку да добијете богату, кремасту текстуру. Зачините сољу и бибером по укусу. Чорбу од коприве сипајте у чиније и украсите крутонима или препеченим хлебом.

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)