САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА: Лаган оброк који можете послужите и као прилог
Салата од леблебија прави се тако што се леблебије пасирају до сличне конзистенције какву има туњевина. Вегански мајонез замењује типичан мајонез. Уз комбинацију укуса целера, мирођије, лука и першуна, за само неколико минута имате укусну салату.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г леблебија
- 60 г жутог лука исеченог на коцкице
- 30 г целера исеченог на коцкице
- 30 мл веганског мајонеза
- 1 кашика свежег першуна
- 1 кашика уситњених киселих краставаца
- 1/2 кашичице сушене мирођије
- 1/4 кашичице соли, или више по укусу
- 1/8 кашичице свеже млевеног црног бибера
- Кришке хлеба, или зелена салата, или крекери, за сервирање
Припрема:
За салату од леблебија, ако сте купили конзервиране леблебије оцедите их. Уситните кисели краставац, измељите бибер, а целер и лук исеците на коцкице.
Згњечите леблебије у посуди средње величине са гњечилицом за кромпир или виљушком. Додајте преостале састојке и добро промешајте.
Сервирајте уз хлебу и зелену салату или крекере.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице
09. 04. 2024. у 11:00

РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ СА КОБАСИЦОМ: Када је пробате, заборавићете на руску (ВИДЕО)
30. 01. 2024. у 13:00

ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
04. 01. 2024. у 14:30

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)