ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење

Новости онлине

24. 04. 2024. у 13:00

Домаћа крем чорба од целера и купуса идеална је са све оно који пазе на линију и желе да изгубе који килограм. Ова чорба је, поред тога што је укусна и хранљива, и здрава и уклања вишак течности из тела.

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г целера
  • 1 чен белог лука
  • 100 г купуса
  • 500 мл бујона
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со, бибер

Припрема:

Загрејте уље у шерпи на средњој ватри, убаците ситно насецкан бели лук и кратко пропржите. Додајте целер и купус исечен на коцкице, мало воде и велики прстохват соли и кувајте, уз константно мешање 15 минута, а по потреби доливајте још воде. Када поврће омекша и сва вода испари, улијте бујон и прокувајте, па смањите ватру и кувајте још 20 минута, док се купус не раскува, а целер омекша. Уз помоћ штапног миксера измиксајте поврће, тако да супа постане кремаста. Додајте још соли, уколико има потребе и бибер, па служите док је још топла.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)