РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКУ МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Лако се прави, а изузетно је здрава и заситна
Ако до сада још нисте, време је да се окушате у припреми познате италијанске супе и уживате у њеним богатим укусима. Идеална је за свако годишње доба и можете је прилагодити свим сезонама, а садржи мноштво храњивих састојака и веома је здрава.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г грашка
- 200 г тиквица
- 200 г парадајза
- 1,5 л темељца
- 1 главица лука
- 1 шаргарепа
- 2 чена белог лука
- 1 шоља макарона
- 2 кашике маслиновог уља
- пола целера
- свеж першун
- со, бибер
- мало пармезана
Припрема:
У тигању загрејте уље, додајте лук, бели лук, шаргарепу, целер и тиквицу исецкане на ситне коцкице, па динстајте око пет минута док поврће не омекша, али не сме да промени боју. Додајте парадајз и динстајте још три минуте. Сипајте темељац и две шољице воде, повећајте ватру, па пустите да закува. Додајте тестенину и кувајте откривено док се тестенина и поврће не скувају. У супу додајте грашак, додајте зачине по укусу, па све кувајте још неких 15-ак минута. На крају додајте свеже сецкан першун и послужите док је још врућа, са посутим пармезаном одозго.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУПА ОД ШАРГАРЕПЕ: Брзинска и лака припрема, а укус фантастичан
21. 05. 2024. у 14:00

ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
17. 05. 2024. у 15:00

ДОМАЋА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И РЕЗАНЦИМА: Ништа лепше од топлог јела на кашику
04. 05. 2024. у 11:00

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)