РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКУ МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Лако се прави, а изузетно је здрава и заситна

Новости онлине

22. 05. 2024. у 18:00

Ако до сада још нисте, време је да се окушате у припреми познате италијанске супе и уживате у њеним богатим укусима. Идеална је за свако годишње доба и можете је прилагодити свим сезонама, а садржи мноштво храњивих састојака и веома је здрава.

РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКУ МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Лако се прави, а изузетно је здрава и заситна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г грашка
  • 200 г тиквица
  • 200 г парадајза
  • 1,5 л темељца
  • 1 главица лука
  • 1 шаргарепа
  • 2 чена белог лука
  • 1 шоља макарона
  • 2 кашике маслиновог уља
  • пола целера
  • свеж першун
  • со, бибер
  • мало пармезана

Припрема:

У тигању загрејте уље, додајте лук, бели лук, шаргарепу, целер и тиквицу исецкане на ситне коцкице, па динстајте око пет минута док поврће не омекша, али не сме да промени боју. Додајте парадајз и динстајте још три минуте. Сипајте темељац и две шољице воде, повећајте ватру, па пустите да закува. Додајте тестенину и кувајте откривено док се тестенина и поврће не скувају. У супу додајте грашак, додајте зачине по укусу, па све кувајте још неких 15-ак минута. На крају додајте свеже сецкан першун и послужите док је још врућа, са посутим пармезаном одозго. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ДОКТОР КОШАРКЕ, НИКОЛА ЈОКИЋ: Србину нико раван у једном важном статистичком параметру