МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин
Овако припремљен пасуљ можете послужити и као предјело или га јести као оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г белог пасуља
- 1/2 целера
- 1/2 корена першуна
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 1 свежа паприка
- 1 ловоров лист
- 1 бели део празилука
- 1 кашичица исецканог свежег першуна
- Сок од пола лимуна
- 1 кашика маслиновог уља
- Бибер, со, млевена паприка
Припрема:
Потопите пасуљ у воду и оставите да стоји преко ноћи. Промените воду и скувајте га. Посебно скувајте целер, корен першуна, црни лук, шаргарепу, паприку и ловор. Додајте неколико зрна бибера, со по укусу. Кувано поврће исецкајте на коцкице и помешајте са пасуљем. Додајте ако је потребно још соли, бибера, млевену паприку. Сипајте сок од лимуна и маслиново уље. Измешајте и поспите першуном. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)