ПИЛЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Добар стари рецепт,једноставан и брз за припрему
Пилећа чорба се по овом рецепту прави са разноврсним поврћем, а зачинско биље даје посебан акценат и укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 30 г путера
- 450 г пилећих филеа исецканих на коцкице
- морска со и бибер по укусу
- 3 стабљике целера, сецкане
- 1 средњи лук исецкан
- 130 г печурака, сецканих
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 1 кашичица млевеног свежег рузмарина
- 1 кашичица свеже млевене жалфије
- 1 кашичица свежег млевене мајчине душице
- 3 кашике кукурузног скроба
- 350 мл пилећег бујона
- 450 г мешавине смрзнутог грашка и шаргарепе
- 130 мл млека
- со и бибер по укусу
- свеж першун за украс
Припрема:
За пилећу чорбу загрејте велики лонац на средње јакој ватри и додајте 2 кашике путера. Убаците пилетину и поспите сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући око 3 минута док споља не порумене. Извадите на тањир и оставите на страну.
Смањите топлоту на средњу и додајте преостале 2 кашике путера. Убаците целер, лук и печурке и поспите са мало соли. Пржите један минут, а затим додајте бели лук и свеже биље. Наставите да кувате још 2-3 минута или док поврће не буде мекано и мирисно. Умешајте кукурузни скроб у поврће, а затим додајте бујон и промешајте. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте око 5 минута. Додајте грашак и шаргарепу, млеко и пилетину. Вратите да прокључа, па кувајте још 3-5 минута. Зачините чорбу сољу и бибером по укусу. За сервирање украсите першуном.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)