ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка
Потаж од тиквица и грашка се прави са шаком нане и поточарке, које му дају арому лета.
Састојци:
- комадић путера
- три млада лука, сецкана
- 3 тиквице, сецкане
- 200 г грашка
- 900 мл врућег повртног бујона
- 85 г поточарке
- шака нане
- 2 кашике јогурта, плус додатак за сервирање
Припрема:
За потаж од тиквица и грашка у тигању загрејте путер или уље, додајте млади лук и тиквице и добро промешајте. Поклопите и пржите 3 минута, додајте грашак и бујон и вратите да проври. Покријте и динстајте још 4 минута, а затим склоните са ватре и умешајте поточарку и нану док не усахну.
Изблендирајте додајући јогурт. Вратите у тигањ, па додајте зачине по укусу. Сервирајте хладно, преливено додатним јогуртом.
Потаж од тиквица и грашка је толико ароматичан због зачинског биља, припремаћете га сваког лета.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА" Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије
ХРВАТСКА је болесно скупа, пише данашњи Јутарњи лист.
16. 07. 2024. у 13:26
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине
НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.
16. 07. 2024. у 14:13
РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: "Чекајте, дајте ми ципеле" (ФОТО)
"НЕ БИ требало да будем овде, требало би да сам мртав."
15. 07. 2024. у 14:38
Коментари (0)