ПИЛЕЋА СУПА: Незаменљива супа за сва времена
Бистра пилећа супа са поврћем може да се припреми у већој количини и да се једе пар дана.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,5 кг целог пилета
- 4 шаргарепе, преполовљене
- 4 стабљике целера, преполовљене
- 1 велики лук, преполовљен
- со и бибер по укусу
- 1/2 пилеће коцке
Припрема:
Како бисте направили ову пилећу супу, убаците пилетину, шаргарепу, целер и лук у велики лонац за супу, додајте довољно хладне воде да прекрије све. Пустите да прокључа на средњој ватри. Смањите топлоту и кувајте непокривено док месо не отпадне са кости, око 90 минута.
Скидајте пену повремено, по потреби. Извадите пилетину из лонца и оставите да одстоји док се довољно не охлади, исецкајте месо на комаде, а кожу и кости баците. Процедите поврће, одвојите бујон, исперите лонац за супу и вратите бујон у лонац. Поврће исецкајте на мање комаде, вратите сецкану пилетину и поврће у лонац. Грејте супу док се не загреје па зачините сољу, бибером и пилећом коцком, по укусу.
(stvar ukusa)
Препоручујемо
ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)