ПИЛЕЋА СУПА: Незаменљива супа за сва времена

Новости онлине

29. 07. 2024. у 15:00

Бистра пилећа супа са поврћем може да се припреми у већој количини и да се једе пар дана.

ПИЛЕЋА СУПА: Незаменљива супа за сва времена

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,5 кг целог пилета
  • 4 шаргарепе, преполовљене
  • 4 стабљике целера, преполовљене
  • 1 велики лук, преполовљен
  • со и бибер по укусу
  • 1/2 пилеће коцке

Припрема:

Како бисте направили ову пилећу супу, убаците пилетину, шаргарепу, целер и лук у велики лонац за супу, додајте довољно хладне воде да прекрије све. Пустите да прокључа на средњој ватри. Смањите топлоту и кувајте непокривено док месо не отпадне са кости, око 90 минута.

Скидајте пену повремено, по потреби. Извадите пилетину из лонца и оставите да одстоји док се довољно не охлади, исецкајте месо на комаде, а кожу и кости баците. Процедите поврће, одвојите бујон, исперите лонац за супу и вратите бујон у лонац. Поврће исецкајте на мање комаде, вратите сецкану пилетину и поврће у лонац. Грејте супу док се не загреје па зачините сољу, бибером и пилећом коцком, по укусу.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО)

ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - "Невиђена провокација" (ВИДЕО)

РУСИЈА и Кина по први су пут извеле лет стратешких бомбардера у заједничкој патроли у близини Аљаске, што упозорава на све шири оквир способности војног партнерства, које изазива све већу забринутост у САД-у и међу њиховим савезницима.

26. 07. 2024. у 07:28

Коментари (0)

ЗАБОРАВЉЕНА СРПСКА ИМЕНА: Погледајте како су се звали наши преци према турском попису из 1455. године (ФОТО)