КРЕМ СУПА ОД БЕЛОГ ЛУКА: Здраво и укусно
Јединствено јело које даје очаравајући укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 ченова белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 мањи кромпир
- пола шаргарепе
- 2 кашике путера
- 1 већа главица црног лука
- 2 кашичице тимијана
- 500 л пилећег бујона
- 100 мл павлаке за кување
- мало соли
- мало бибера
- мало ренданог пармезана
Припрема:
Вече пре него што почнете да спремате супу, ољуштите бели лук, ставите га у мању ватросталну тепсију и прелијте са две кашике маслиновог уља, уз мало соли и бибера. Тако пеците на 180 степени око 45 минута. Када буде готово, оставите да се охлади на собној температури у пластичној чинији.
Сутрадан, у дубљој шерпи на путеру издинстајте ситно сецкан црни лук са мало тимијана све док лук не постане провидан. Потом додајте исечени бели лук и пустите да се мириси сједине. Кромпир ољуштите и исеците на мање комаде, па убаците у шерпу са луком па одмах налијте пилећи бујон. Оставите да се све крчка око 20 минута, па онда извадите кромпир и печени бели лук. Када се кромпир и бели лук мало прохладе, изблендајте их (блендер или штапни миксер), па их у облику пиреа вратите у шерпу.
Када се све сједини и пусти мирисе, додајте павлаку за кување и зачините ако буде било потребе. Морате мешати за случај да је температура рингле јака, да се павлака не би угрудвала.
На крају, пред сам крај додајте рендани пармезан и по жељи ако волите пар капи сока од лимуна. Приликом сервирања, у тањир супе у средину можете убацити крутоне.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)