САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА СА СИРОМ И ПАВЛАКОМ: Кремаста и једноставна, а за све прилике
Овако припремљена салата је одлична уз печење, али и рибу.
Састојци:
- 4-5 већих печених паприка
- 3 чена белог лука
- 150 г фета сира
- 400 г киселе павлаке
- 100 г мајонеза
- 100 г тврдог сира
Припрема:
Ако имате већ печене паприке, извадите им коштице и исеците на траке. На посуду ставите паприку и унутра ставите цедиљку, па оставите да се оцеди. Ако немате печене паприке, прво их испеците у рерни или на плотни, па поновите поступак као са смрзнутим. Паприке науљите и сипајте сирће, па поспите млевеним белим луком.
Сир измрвите, па додајте павлаку, посолите и побиберите. Добро сједините. Тврди сир изрендајте у другој посуди.
У посуду за салату поређајте паприку, па премажите сир. Затим иде танак слој мајонеза, па опет паприка и тако док не утрошите састојке. Последњи слој је фил од белог сира и павлаке, а преко поспите рендани тврди сир. Салату добро охладите.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.
ДАНАС знамо да је земљотрес 1956. године, са епицентром у морском подручју Аморгоса био трећи најснажнији у Европи од 1900. године до данас.
06. 02. 2025. у 13:04 >> 13:14
Коментари (0)