СПРЕМИТЕ УКУСНУ РИБЉУ ЧОРБУ: Љута, зачињена, ма фантастична!

Новости онлине

06. 12. 2024. у 11:00

Рецепт који ће вас одушевити.

СПРЕМИТЕ УКУСНУ РИБЉУ ЧОРБУ: Љута, зачињена, ма фантастична!

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг мешане рибе (сом, шаран, штука, смуђ)
  • 1 црни лук
  • 2 парадајза
  • 2 чена белог лука
  • 2 слатке паприке
  • 1 љута папричица
  • со и бибер
  • 1 кашичица љуте млевене паприке
  • 200 мл белог вина
  • 50 г резанаца за супу

Припрема:

Рибу очистите и исецкајте на комаде. Главе и репове рибе скувајте и процедите. Парадајз и црни лук исецкајте на коцке. На загрејаном уљу пропржите лук, додајте млевену паприку и исецкани бели лук, а затим парадајз и паприку исецкану на уске траке. Сипајте претходно скувану рибљу чорбу и вино и кад проври додајте комаде рибе и на колутове исечену љуту папричицу. Зачините бибером, сољу и кувајте на тихој ватри 20 минута. При крају кувања додајте резанце и кувајте још 10 минута да омекшају.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу