СПРЕМИТЕ УКУСНУ РИБЉУ ЧОРБУ: Љута, зачињена, ма фантастична!

Новости онлине

06. 12. 2024. у 11:00

Рецепт који ће вас одушевити.

СПРЕМИТЕ УКУСНУ РИБЉУ ЧОРБУ: Љута, зачињена, ма фантастична!

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг мешане рибе (сом, шаран, штука, смуђ)
  • 1 црни лук
  • 2 парадајза
  • 2 чена белог лука
  • 2 слатке паприке
  • 1 љута папричица
  • со и бибер
  • 1 кашичица љуте млевене паприке
  • 200 мл белог вина
  • 50 г резанаца за супу

Припрема:

Рибу очистите и исецкајте на комаде. Главе и репове рибе скувајте и процедите. Парадајз и црни лук исецкајте на коцке. На загрејаном уљу пропржите лук, додајте млевену паприку и исецкани бели лук, а затим парадајз и паприку исецкану на уске траке. Сипајте претходно скувану рибљу чорбу и вино и кад проври додајте комаде рибе и на колутове исечену љуту папричицу. Зачините бибером, сољу и кувајте на тихој ватри 20 минута. При крају кувања додајте резанце и кувајте још 10 минута да омекшају.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТО ЈЕ ИСТИНА Илон Маск хитно реаговао на објаву Виктора Орбана о УСАИД-у (ВИДЕО)

"ТО ЈЕ ИСТИНА" Илон Маск хитно реаговао на објаву Виктора Орбана о УСАИД-у (ВИДЕО)

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан назвао је на друштвеној мрежи Икс организацију УСАИД чудовиштем створеним да сломи, сруши и нагриза слободу и независност нација, након чега је милијардер Илон Маск на то одговорио "истина".

23. 02. 2025. у 15:10

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.

23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: Никада нисам био срећнији, осим можда као дете

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"

ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.

23. 02. 2025. у 11:28

Коментари (0)

ХАОС У РУСИЈИ: Репрезентативац Србије прво проглашен за непријатеља Украјине, а потом није могао да верује шта га је снашло у престоници