САВРШЕНИ ЗАЛОГАЈ: Салата са леблебијама, куваним јајима и маринираним шампињонима
ОСВЕЖИТЕ се овом хранљивом и шареном салатом.

Фото Printscreen/Youtube/Још укусније!
Савет:
Додајте кашичицу ситно сецканог белог лука у дресинг ако волите јачи укус. По жељи убаците и руколу или краставац за додатну свежину.
Састојци:
* 500 г чери парадајза
* 1 конзерва леблебија
* 2–3 кувана јајета
* 1 свежа паприка
* 2–3 кашике маринираних шампињона
* Веза першуна
За дресинг:
* 2–3 кашике јогурта или павлаке
* 1 кашичица сенфа
* 1–2 кашике сока од лимуна
* Со и бибер по укусу
Припрема:
Ова богата салата спаја кремасто, хрскаво, кисело и освежавајуће у једном залогају. Савршена је када желите нешто брзо, а да вас засити. Леблебије дају пуноћу, јаја протеине, а јогурт-дресинг са сенфом и лимуном заокружује све укусе. Може се послужити као оброк салата или уз парче хлеба као лагана вечера.
Оперите и исецкајте парадајз и паприку. Процедите и исперите леблебије. Исецкајте кувана јаја на колутове или четвртине. Исецкајте шампињоне ако су крупни. Ставите све припремљене састојке у већу чинију.
Умутите јогурт (или павлаку) са сенфом, лимуновим соком, сољу и бибером. Прелијте дресинг преко салате. Пажљиво промешајте да се састојци сједине. Ситно исецкајте першун и поспите преко. Охладите салату у фрижидеру пре служења.
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо

ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЛЕШНИКА: Карамел тарт, кремасти дезерт који се топи у устима
01. 05. 2025. у 15:36

НАМАЗ ОД АВОКАДА: Сластан и здрав прилог, било за доручак, ужину, или вечеру
28. 04. 2025. у 15:00

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)