ДОМАЋА И ВРУЋА: Бела пилећа крем чорба, савршена комбинација укуса

Новости онлајн

06. 06. 2025. у 11:00

ПРАВИ се од куваног белог меса, поврћа и павлаке, а идеална је као лагано предјело или самосталан оброк.

ДОМАЋА И ВРУЋА: Бела пилећа крем чорба, савршена комбинација укуса

Foto: Printskrin Youtube/ Bokina kuhinja

Бела пилећа крем чорба је савршена комбинација нежног укуса, кремасте текстуре и домаће топлине.

Састојци:

* Бело месо, 300 г
* Шаргарепа, 1
* Кромпир, 1
* Црни лук, 1
* Бели лук, 1 чен
* Брашно, 1 кашика
* Путер, 30 г
* Павлака за кување, 100 мл
* Вода, 1 л
* Со, бибер, суви зачин, першун, по жељи

Припрема:

Бело месо скувајте у води са мало соли (или користи домаћи бујон). Кад се скува, извадите месо и исцепкајте на ситне комаде. Воду у којој се кувало оставите, то ће бити основа чорбе. У шерпи отопите путер и пропржите ситно сецкани црни лук. Додајте шаргарепу и ситно сецкан кромпир, па кратко продинстајте. По жељи додајте и ситно сецкан бели лук.

Додајте кашику брашна, добро промешајте и сипајте мало по мало бујона (или воде од кувања меса), непрестано мешајући да се не створе грудвице.

Додајте остатак течности и убаците исцепкано месо. Кувајте на средњој ватри 10-15 минута док поврће потпуно не омекша. Склоните чорбу с ватре и додајте павлаку за кување. Добро промешајте. По жељи зачините бибером, сувим зачином или ситно сецканим першуном.

Пријатно!

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Тржишта уздрмана, али ова жаба остаје зелена: Wалл Стреет Пепе (WЕПЕ) скаче 84%